Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, ünlü Seyyah Evliya Çelebi"nin "dağlarından yağ ovalarından bal akan gök kubbenin altındaki en güzel yer yüzü" diye tarif ettiği Aydın Ovası"nın hoyratça yok edildiğini belirtti. Gidişatın bu şekilde devam etmesi durumunda Aydın Ovası"nın büyük bir kısmının beton yığınına döneceğini kaydeden Akşit, yeni bir düzenleme ile Aydın"da 10 katın altında yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini savundu.
Aydın Ovası"nın beton istilasına uğradığını ve bu istilanın da her geçen gün artarak devam ettiğini kaydeden Akşit, Aydın"ın bereketli ovalarının gelecek nesil hiç düşünülmeden adeta talan edildiğini belirtti. Dünyanın hiç bir yerinde kaynaklarını bu şekilde yağmalanmasına izin verilmediğini ifade eden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, “Artık deprem bölgelerinde de çelik temel sistemleri ile çok katlı sağlam yapılar yapılabiliyor. Japonya dünyanın en çok ve kuvvetli depremlerinin yaşandığı yerlerden biri. Ancak 40 katlı binalar var. Aydın"da artık 10 kattan aşağıya yapı ruhsatı verilmemeli. Verimli tarım arazilerinin bu şekilde kullanılması halinde çok kısa bir süre sonra Aydın"da ekip biçilecek yer arsa bulunmayacak” dedi.
“MÜSTAKİL DUBLEKS KEYFİ ÇOCUKLARA ZARAR VERECEK”
Son yıllarda gerçekleşen bilinçsiz yapılaşma sonucu Aydın-İncirliova arasındaki binlerce dönüm verimli arazinin müstakil dubleks konutlarla dolduğunu, bu durumun milli kaynaklarımıza da zarar verdiğini kaydeden Akşit, bugün sürdürülen müstakil dubleks keyfinin faturasını gelecek neslin ödeyeceğini belirtti. Depremde "yıkılır" korkusunun yanlış ve kalitesiz yapılaşmadan kaynaklandığını artık herkesin bildiğini de belirten Hulusi Akşit “Verimli birinci sınıf tarım arazilerini bünyesinde barındıran Aydın ovasının bu şekilde yok edilmesine "dur" denilmelidir” ifadelerine yer verdi.