Türk firmasının Pakistan'daki uluslararası fuarda görücüye çıkardığı kamuflaj, askeri eksi 50 dereceye kadar soğuktan koruyor ve termal kameralara karşı görünmez yapıyor.

Bir Türk firmasının, Pakistan'ın Karaçi kenti Expo Center'da düzenlenen 5. Uluslararası Savunma Fuarı'nda görücüye çıkarttığı kamuflaj, askeri termal kameralara karşı görünmez yaparken, eksi 50 dereceye kadar soğuktan koruyor. Firmanın yetkilisi Bergütay Erkal, fuarın Türk firmaları açısından verimli geçtiğini, önemli görüşmelerde bulunduklarını söyledi.
ALANINDA TEK FİRMA

1995 yılında kurulan firmalarının teknik tekstil alanında üretim yaptığını ifade eden Erkal, Ar-Ge çalışmalarına yılda 3 milyon avro ayırdıklarını, Türkiye'de ürün geliştirme çalışmalarına kendileri dışında başka bir teknik tekstil firması olmadığını anlattı. Fuarda kendi geliştirdikleri bazı önemli ürünleri tanıtma imkanı bulduklarını dile getiren Erkal, şunları kaydetti:

KAMERA ALGILAMIYOR

“Komandolara yönelik ürettiğimiz bir ürün, termal kame-ralara karşı koruma sağlıyor. Özellikle savaş ve çatışma anında askerler geceleri termal kamera ile tespit edilebiliyor. bu kamuflajlar sayesinde askeri bulmak imkansız hale geliyor. Bunun sat komandolar için olanını da ürettik. Bu ürünle, komandolar su altında termala karşı gizlenebiliyor. Operasyonlarda Mehmetçiğe üstünlük sağlıyor.”

Erkal, su geçirmeyen, rüzgara karşı korum asağlayan kamuflajın eski 50 dereceye kadar askerleri soğuktan koruduğunu belirterek ürünün Doğu ve Güneydoğu'da teröristlerle mücadelede Türk askerine önemli fayda sağlayacağını anlattı.


Amerikan askerleri de giyiyor

Bergütay Erkal, TSK'ya verdikleri özel kamuflajların, ABD, Almanya, Romanya, Singapur, Malezya ve Litvanya gibi ülkelere ihraç edildiğini, yabancı ülke ordularının da Türk ürünlerini kullandığını söyledi.