Nazilli"ye kullanma suyunu sağlayan boruların kanserojen madde içeren asbestli boru olduğunu ve halkın sağlığını düşünerek bir an önce bu soruna el atmamız gerekirdi diyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın da yerinde izlediği çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Konuyla ilgili olarak Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık yaptığı açıklamasında; “Çok uzun yıllar önce yapılan bu su şebekeler artık ihtiyaca cevap veremeyecek duruma geldi. Günden güne hızla gelişen Nazilli'mize yakışmayan ve sık sık arızalanan, patlayan boruları tamir yerine hepsini sil baştan değiştirelim dedik. İzmir'den gelen konunun uzmanı arkadaşlarımızla birlikte Mergen çayında ve 85 sokakta çalışmalara başladık. 2 Gün Nazilli"mize su veremeyeceğiz ama daha sonra her şey normale dönecek ve eskisinden daha iyi olacak. Ayrıca eski borularımız kanserojen madde içeren asbestli borulardı. Halkımızın sağlığını düşünmek zorundayız. Şuan yaptığımız yeni borular ise 600mm çapında yüksek basınca dayanıklı, çelik çekme, kaynaklı ve teknolojinin gerçekleştirdiği en sağlıklı borulardır. Ben vatandaşlarımdan biraz sabretmelerini istiyorum” dedi.
Geçtiğimiz yıllarda yapılan 10 bin tonluk su deposuna su aktarılamadığına değinen Başkan Alıcık; “Geçmiş yıllarda görev yapan Belediye Başkanlarımızın döneminde Nazilli"nin su depolama ihtiyacını gören bin 250 tonluk su deposunun yanına yapılan 10 bin tonluk ikinci su deposu aradan geçen 4 yıl zarfında ne yazık ki kullanılamadı. Bu depoya su aktarılamamıştır. Sebebi de Arslanlı"dan depoya kadar döşenen mevcut asbestli boruların su basıncına tahammül edemeyip sık sık patlamasıydı. Bu nedenle depoya su da aktarılamıyordu. Şimdi döşenen boru ile bu depoya da su aktaracağız” dedi.
Yapılan işlemden memnun olduklarını belirten Nazillililer ise; “Belediye hoparlörlerinden günlerce anonslar yapıldı. Bizler ona göre önlemlerimizi aldık. Bu çalışmalar bizim için hepimizin iyiliği için” dediler.