Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, sezon sonu nedeniyle her kesimden esnafla bir araya gelerek, 2011 sezonunun genel bir değerlendirmesini yaparak, sorunların çözümü için bilgi alışverişinde bulunuyor.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, turizmden, sanayi esnafına, otogardan, turistik çarşı esnafına kadar şehirdeki her mahallede faaliyet gösteren her kesimden esnaf ile faaliyet konusuna göre Ekim ayı içerisinde ayrı ayrı bir araya gelecek. Esnaf toplantılarının ilki Sanayi Sitesi ile Otogar’da yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün çağrısıyla Sanayi Sitesi Kıraathanesi’nde bir araya gelen Sanayii Sitesi esnafı ile ilk toplantıyı gerçekleştiren Belediye Başkanı M. Esat Altungün, sezonun genel bir değerlendirmesini yapmanın yanında, yapmayı planladıkları çalışmaları anlattı, sanayi esnafının sorunlarını ve önerileri dinledi, çözüm yollarını açıkladı.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, belediyenin ilgili birim müdürleri, Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar, Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Tabak, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda sanayi sitesi esnafı katıldı. Kuşadası’nı halkla birlikte, katılımcı bir anlayışla yönetmeyi hedeflediklerini ve bu amaçla muhtarlardan, esnafa, turizmcilere ve mahalle sakinlerine kadar her kesim ile toplantılar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini açıklayan Başkan Altungün, sanayi sitesinin başlıca sorunları arasında yer alan ruhsat sorunu, yolların asfaltlanması, marangozlar bölgesine yangın musluğu konulması, sanayi kavşağının düzenlenmesi, ruhsatsız büfelerle ilgili durum, atıl durumdaki araçların sanayi dışına çıkarılması, sosyal tesislerin yeniden düzenlenmesi ve minibüslerin sanayi içerisinde turnike yapması gibi konuların çözümü için en kısa süre içerisinde adım atılacağını söyledi.
Başkan Altungün günün ikinci esnaf toplantısını Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yaptı. Otogar esnafı ile bir araya gelen Başkan Altungün, hem otobüs işletmecilerinin hem de şoför esnafının sorunlarını dinledi. Başkan Altungün, hafta içinde de Balıkhane, İnönü Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Sağlık Caddesi ve Kahramanlar Caddesi esnafları ile bir araya gelecek.

03.20111009123702.jpg