1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı bir kararla 3 Aralık gününün Uluslararası Dünya Engelliler Günü olarak ilan edildiğini hatırlatan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu “Tüm dünyada engellilerin aynı gün hatırlanması önemli bir olaydır kuşkusuz. Hele ülkemiz gibi toplam nüfusunun yüzde 12.29"nun, bir başka deyişle 8,5 milyon insanının engelleriyle yaşamak zorunda kaldığı, ciddi bir engelli nüfusa sahip ülkelerde daha bir önem ve anlam kazanmaktadır” dedi.

“Bir takım yasalarla belediyelere ve çeşitli kurumlara bazı görev ve sorumluluklar verilmiş olmasına karşın hala engelli yurttaşlarımızın sorunlarından söz ediliyor olması görevimizin önemini açıkça ortaya koymaktadır” diyen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu açıklamasında “Engellilik sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren, tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Sosyal belediyecilik anlayışımızdan yola çıkarak oluşturduğumuz "Engelliler Komisyonumuzda" engelli örgütlerimizin temsil edildiği platform periyodik olarak her ay toplanarak sorun ve çözümler üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Çalışmalar ilerledikçe engelli yurttaşlarımızın sosyal yaşama bağımsız olarak katılabilmelerinin önündeki engeller de aşılıp, tüm insan haklarından eşit olarak yararlanmalarının yolu da açılacaktır. Engelsiz bir yaşam dileğiyle Dünya Engelliler Günü kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Başkan Çerçioğlu ayrıca, Aydın Belediyesi olarak 3 Aralık ünü çeşitli etkinliklere düzenlendiğini ve gün boyu sürecek etkinliklerde ulaşımların Belediye Özürlü Araçları ile sağlanacağını belirtti.

Saat: 12.30"da Atatürk Anıtı"na çelenk konularak başlanacak etkinlikler kapsamında Nevzat Biçer Parkı Toplantı ve Nikah Salonu"nda saat: 13.30"da “Bizde Varız” konulu sergi açılışı yapılacağı, ardından ADÜ Sosyoloji Bölümü ABD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cevdet Özdemir"in konuşmacılığını yapacağı “Engelleri Birlikte Aşalım” konulu panelle devam edilecek. Panelin ardından katılımcılara bir kokteyl verilecek. Saat: 20.00"de Aydın Belediyesi Şükran Güngör Sahnesi"nde İşitme Engelliler Tiyatro Grubu"nun özel oyunu sahnelenecek.