Bu haberin ardından bir kurtarma haberi de Aslan Otel'den geldi. Enkaz altında kalan İrfan Akıntürk adındaki bir vatandaş sağ olarak çıkarıldı. Akıntürk'ün, prefabrik konut kurmak için Tatvan'dan bölgeye gelen firmada  çalıştığı bildirildi.
 
ANLIK OLARAK PAYLAŞIYORLAR  
 
Dün gece yarısı Van'a hareket eden SAR ekibi, kurtarma çalışmalarını anlık olarak twitter'daki SAR_Kurtarma hesabından paylaşıyor. İşte ekipten gelen son mesajlar...
 
* 40 yaşındaki Habit Cemal Pul ekibimiz tarafından sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
 
* Bayram Otel'in üç ayrı bölgesinde çalışan ekibimizden iyi bir haber aldık; enkazda canlı birine ulaşılmış, kurtarma çalışmaları halen sürüyor
 
* Ekibimize yapılacak ilk müdahaleler sonrasında Bayram Otel'in enkaz çalışmalarına devam edilecektir.
 
* Enkaz çalışmalarımız esnasında atılan gaz bombası nedeniyle ekibimiz çalışmalarına ara vermek zorunda kaldı.
 
* Van Bayram Otel'deki enkazda ekibimiz malesef ilk cansız bedene ulaştı.
 
* 17 kişilik SAR ekibi şu anda Van'da JAK'ında çalıştığı yıkılan Bayram Otele doğru yol alıyor.
 
* 17 kişilik ekibimiz 02:30 uçagı ile Van'a hareket etmek üzereler.
 
AFAD: 10 KİŞİ ÖLÜ, 27 KİŞİ KURTARILDI
 
Bu arada Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Van'da meydana gelen son depremde can kaybını 10, yaralı sayısını ise 27 olarak açıkladı. AFAD tarafından deprem bölgesine 27 uçakla 104’ü sivil toplum kuruluşu mensubu olmak üzere toplam 785 arama-kurtarma personeli, 71 UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), 14 arama köpeği, 60 iş makinesi ve araç, 986 çadır ve 5 bin 280 battaniye gönderildi.
 
AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, Van’ın Edremit ilçesi merkezli 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrası 21 askeri, 6 THY uçağı olmak üzere, toplam 27 uçakla hava köprüsü kurularak arama-kurtarma ve sağlık personeli sevkiyatı yapıldı. Van’a ayrıca 3’ü uçak, 8’i helikopter ambulans olmak üzere toplam 22 ambulans gönderildiği belirtilen açıklamada, saat 14.00 itibariyle arama-kurtarma ekiplerinin enkazdan 27 kişiyi yaralı olarak çıkarıldığı, biri Japon vatandaşı olmak üzere, toplam 10 kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı. İlk belirlemelere göre 25 binada hasar meydana geldiği hatırlatılan açıklamada, uçaklarla ve karayoluyla arama-kurtarma ve sağlık personeliyla insani yardım malzemesi sevkiyatının devam ettiği, depremden etkilenen 260 kişinin Van’dan, İstanbul ve Ankara’ya sevkinin sağlandığı bildirildi.