Livaneli'yi çiçeklerle karşılayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 'Leylim ley' şarkısını çalan bando takımıyla jest yaptı.

Muğla'nın Fethiye Belediye Meclisi'nin 29 Kasım 2010 tarihinde oy birliği ile aldığı kararla eski CHP Milletvekili Sanatçı Zülfü Livaneli, Fethiye'nin fahri hemşehrisi ilan edildi. Fethiye Kültür Sanat Günleri kapsamında Fethiye'ye gelen Livaneli'ye beratı tarihi Telmessos Antik Tiyatro'da verildi. Berat töreni için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onarılması için 2012 yatırım bütçesine dahil edilen Erken Roma dönemine ait Telmessos tiyatrosuna Livaneli'nin sevenleri akın etti.

Fethiye'nin MHP'li Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından çiçeklerle karşılanan Livaneli için burada kısa bir tiyatro gösterisi sunuldu. Ünlü sanatçının yaşantısından kesitlerin yer aldığı tiyatro gösterisinin ardından berat törenine geçildi. Törende Livaneli'ye ilk olarak temsili Fethiye'nin anahtarını hediye eden Behçet Saatcı daha sonra ünlü sanatçıyı Fethiyeli yapan beratı takdim etti. Bu sırada Fethiye Belediyesi Bandosu tarafından Livaneli'nin leylim ley şarkısı çalındı.

Fethiyeli olmaktan ve bando takımının konserinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Zülfü Livaneli, çok sevdiği Fethiyelilerle hemşehri olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Konuşmasına "Sevgili hemşehrilerim" diye başlayan Livaneli, "Çok duygulandırıcı, hayatımdan çok önem taşıyan bir günü yaşamanın sevinci içindeyim. Buranın kültürünü alan bir insanın burayı sevmekten vazgeçmesi mümkün değil." dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da Zülfü Livaneli ile hemşehri olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Livaneli'ne "Zülfü Abimiz" diye hitap eden Saatcı, "Meclis üyelerimizin oy birliği ile aldığı kararla Zülfü abimiz Fethiye'nin hemşehrisi yapıldı. Bugün bu beratı sunmaktan büyük onur ve şeref duyuyorum." ifadelerini kullandı.