Sümer Mahallesi 445 sokak üzerinde bulunan Yavuz Kaynar Düğün Salonu yanında 4 bin 220 metrekare kapalı alana kurulacak olan Sema Kız Öğrenci Yurdu’nun temel atma törenine Aydın Valisi Kerem Al, AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, Ticaret Odası ve AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, NASİAD Başkanı Necmi Erkan, Nazilli eski Belediye Başkanı Esat Ergüler, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan, Zühal Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yılmaz ve kurumlarda görev yapan eğitimciler ile çok sayıda davetli katıldı.

“9 KURUM, 1656 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ”
Açılışta Zühal Eğitim Kurumları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yılmaz; “1990 yılında Nazilli’de kurulan şirketimiz devamlı bir gelişim halinde olmuştur. Bu süreç zarfında bünyemizde Fatih Sultan Anadolu Liseleri ve Anadolu Öğretmen Liseleri, Aydınlık İlköğretim Okulu, Gökkuşağı Kreşi, Meltem Pansiyonu, Sena Pansiyonu, Mesrure Pansiyonu, Atıfbey Pansiyonu ve Refika Pansiyonu olmak üzere 8 kurumda ortalama Bin 500 öğrenciye hizmet vermektedir. Kurulduğu günden bu yana kaliteli hizmet anlayışı ile yurt içinde ve yurt dışında başarılar elde ederek, eğitime katkıda bulunmuştur. Bugün betonunu attığımız Sema Kız Öğrenci Yurdumuzda 4 bin 220 metrekare kapalı alandan oluşan, 156 öğrenci kapasiteye sahiptir. Bünyesinde konferans salonu, sinema salonu, spor salonu ve internet cafe bulunacaktır. 3’er kişilik rahat ve ferah odalarda aile sıcaklığını aratmayan, öğrencilerimizin tüm sosyal aktivite ve ihtiyaçlarını karşılayacak olan bir müessesemizdir” dedi.

“AŞAĞI NAZİLLİ, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ADRESİ OLDU”
Zühal A.Ş. yetkililerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “İnsana yatırım yapmak çok önemli. Çünkü yaratılmışların en güzeli eşref-i mahlukat adını verdiğimiz insan. Bugün çocuklarımıza burada sıcak bir ortamda ilay-ı kelimetullah için nizamı alem davasını gütmek için hizmet edilecek. Yurt dışına gidiyoruz okullarda Türkçe konuşanları görüyoruz, Türkçe olimpiyatlarını görüyoruz 150 ülkeden öğrenciler geliyor ve Türkçe şarkılar, türküler, şiirler söylüyor. Bunlar bizim hayal ettiğimiz şeylerdi. Şuanda olduğumuz mevkii aşağı Nazilli diye geçiyor. Eskiden bu bölgelerde çok büyük sıkıntılar oluyordu ama şimdi ticaret merkezlerinin, yurtların, pansiyonların olduğu bir cazibe merkezine dönüşüyor. Kentsel dönüşümün bir örneğinin yaşandığı bu bölgemize böylesine güzel bir yatırım yapan Zühal A.Ş. grubuna teşekkür ediyorum” dedi.

“İYİ NESİL, İYİ NETİCELER GETİRİYOR”
Ülkemizde ilkleri gerçekleştiren, eğitimde sadece okullarda, ülkede birinci olmalarının dışında iyi bir nesil yetiştirme yönünde yoğun çaba sarf eden Zühal Eğitim Kurumları Yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. İyi bir nesil yetiştirince iyi neticeler elde ediliyor. Bu okullarımızın kurumlarından sadece bir tanesi olan Fatih Sultan Liselerinde okuyan öğrencilerimiz Nijerya’da yapılan Dünya Bilim Olimpiyatlarında Altın, Bronz ve Gümüş dallarında madalyalarını alarak ülkemize döndüler. Büyük başarı elde eden öğrencilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerine ve onlara bu imkanları sağlayan Zühal A.Ş.’yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İnşallah bugün temelini attığımız Sema Kız Öğrenci yurdumuzda memleketimiz için hayırlara vesile olur” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Kerem Al ve protokol üyeleri hep birlikte 'hayırlı olur inşallah diyerek' butona basarak betonarme işlemini başlattı. Tören ikramlarının ardından son buldu. 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120616aw000411_06.jpg