Söke Ovası"nda pamuk hasadı makineyle yapılırken, küçük parçalı arazilerde ise hala elle toplama yapılıyor. Fakat öğle saatlerinde başlayan yağmur toplama işçilerine de zorunlu paydos ettirdi. Yağmurların başlamasıyla birlikte onlarca iş makinesi hasadı bırakırken, çiftçilerde zorunlu paydos etmek zorunda kaldılar.

Eylül ve Ekim aylarında yağan yağmurun pamuk üreticisini zor durumda bıraktığını ifade eden Sökeli pamuk üreticilerinden Hüseyin Çeşme, “Söke olarak pamuk ekmeye elimiz mahkum. Çünkü Söke'de taban suyu yüksek. Pamuk çok maliyetli bir ürün. Buna rağmen pamuk ekiyoruz. Ancak zamansız yağan yağmurlar kalite kaybına yol açıyor. Bugün gündüz saatlerinde yağan yağmur ürünü pek vurmadı. Birkaç gün sonra tekrar hasada başlarız. Fakat meteorolojiden gelen havadisler pek iç açıcı değil. Bir hafta boyunca Kıyı Ege Bölgesi"nde yağmur olduğunu gösteriyor. Buda harç-borç içerinde olan üreticiyi iyice çıkmaza sokar” dedi.

Gölbent köyünde pamuk üretimi yapan bir grup çiftçi ise, “Bize pamuk üretin diyorlar, bizde üretiyoruz. Fakat bizim mazot, gübre ve ilaç gibi temel girdi maliyetlerimiz katlanırken biz hala 8-9 yıl önceki fiyatlardan ürün satıyoruz. Bizim hakkımızı kim savunacak? Pamuk fiyatları yükselmediği için bu kez pamuk toplayan işçilere de 3-4 yıl önceki toplama ücretini ödüyoruz. Biz kazanmadığımız için işçilerde kazanamıyor” dediler.