Son yılların en büyük uyuşturucu operasyonunda yakalanan şebekenin lideri Habip Kanat ve “Hassas burun” Doç. Dr. Hüseyin Rıza Işık ile ilişkisi olduğu iddiası, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan"ı zora düşürdü. Hürriyet"e, “Kanat, 2001"den beri polis muhbiriydi” diyen Arslan, oğlu Serbülent Arslan"ın, Kanat"ın kızı ile ortak olduğunu da doğruladı.

EMNİYET Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, son yılların en büyük uyuşturucu operasyonunda yakalanan şebeke lideri Habip Kanat ve “Hassas Burun” Doç.Dr. Hüseyin Rıza Işık ile ilişkisi olmakla suçlanınca, Hürriyet"e, “Kanat"ın 2001"den beri polisin muhbiri” olduğunu söyledi. Emniyet Genel Müdür yardımcısı Emin Arslan, dün sabah saatlerinde İstanbul"da ifade verdi. Ankara"dan İstanbul"a hareketinden önce Hürriyet"e konuşan Arslan, şu iddialarda bulundu:

İspanya nişan verdi

“KOM Daire Başkanlığı yaptığımda, uyuşturucu kaçakçılarına çok büyük darbeler vurduk. İspanya, devlet nişanı ile ödüllendirdi. Kanat, 2001"den bu yana polisin muhbiriydi. Uyuşturucu madde kaçakçılığı ile ilgili polise çok da büyük katkıları oldu. Deşifre olmaktan korkuyordu. Biz de muhbirliğe devam etmesi için devletin kendisini koruyacağı garantisini veriyorduk. Görev için yürütülen ilişkiler ustaca çarpıtılıyor. Bu konuda yardımcı olan kişiye, "Arkadaş sen yardımcı ol başına bir şey gelmez. Senin ele verdiğin adamlar seni öldüremez, devlet seni korur" denilen yerler anında çevrildi, "Biz seni koruruz sen istediğin gibi mal sat" denildi. Bu kadar çirkin.
Benim rahmetli babamın bir sözü vardı. "Oğlum inşallah polislikte başına bir şey gelmez. Ama gelirse vurdu, vuruldu, öldü, öldürdü desinler ama Abdi"nin oğlu hırsızlık yaptı da geldi demesinler" demişti.”

Beşiktaş Adliyesi"nde dün savcılığa ifade veren Arslan kendisine telefonla ulaşan AA muhabirine de şöyle konuştu:

Çarpıtılıyor

“Bütün gazetelerde yazıyor, Hüseyin Rıza, İstanbul Üniversitesi"nde bir doçentti. Akrabalarımdan biri de aynı üniversitede öğretim görevlisi. Onunla benim bir şeyim yok, bir defa görüştüm. Dün (önceki) akşam bazı gazetelere servis yapıldı. Kasıtlı olarak kamuoyu oluşturulmaya çalışıldı. Dün (önceki gün) savcılık emniyete yazı yazıyor. "Emin Arslan yarın (bugün) saat 10"da burada olsun" diye. İstanbul"dan gazeteciler beni anında arıyor. "Buraya geliyorsunuz" diye. Sanki yazı ajans ve gazetelere yazılmış gibi. Medya ile yargılama oluyor. Aile ve çocuklarımız gibi kutsal kavramların çiğnendiği haberi bazı TV kanallarında bütün millet izlemiştir. Hem de gizlilik kararı vardı. Görev gereği yaptığım çalışmalar çarpıtılarak beni suçlu gibi yansıtan açıklamalara 40 yıllık meslek hayatımda gerçekten rastlamadım. Benim dostlarım, arkadaşlarım, meslektaşlarım şunu bilsinler; ben gerçekten bilerek boğazından haram lokma geçmiş bir kişi değilim. Bulunduğum noktaya siyasi tavassutla değil, tırnaklarımla kazıyarak geldim. 10 yıl önce yaptığım ulusal ve uluslararası operasyonları arkadaşlarım iyi bilir. O zamanki Emin Arslan ne ise şimdiki Emin Arslan da aynen o. Lütfen yalan yanlış bilgilerle çocuklarımı, ailemi hırpalamasınlar.”

İçişleri Bakanlığı, Arslan ve iki emniyet müdürü hakkındaki iddiaları incelemek için iki mülkiye başmüfettişini görevlendirdi. Arslan ve diğer mensuplarının ifadelerinden sonra incelemenin soruşturmaya çevrilebileceği kaydedildi.

Oğlum borcunu ödemek için arabasını sattı

EMNİYET Genel Müdür yardımcısı Emin Arslan, oğlunun ortaklığı iddialarıyla ilgili de şunları söyledi:

“Demişler ki "Oğlu bilmem kim ile ortak". Hayır. Benim oğlum bilgisayarcıdır. Yurt dışından bilgisayar getireceklerdi, işlemedi. Benim oğlum maaşlı gibi çalıştı orada. Kazansalardı para alacaktı. Yarı yolda anlaşamadı. 7-8 ay sonra ceketini aldı çıktı. Borçlarını ödeyebilmek için de arabasını sattı. Yani burada sigortalı maaşla çalıştığı yerde "bilmem kaç para yatırmış da bilmem kaç para ile ayrılmış" bunlar banka kayıtlarında ve şirket kayıtlarında var.

Savcı tutuklama istedi

İSTANBUL"DA düzenlenen uyuşturucu operasyonunda adı geçen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile emniyet mürdürleri Mustafa Enmutlu ile Mustafa Aral"ın savcılık sorguları tamamlandı. 3 müdürün sorgusu yaklaşık 10.5 saat sürdü. Arslan, Aral ve Enmutlu savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Yöneltilen suçlamalar

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan"ın uyuşturucu baronu Habip Kanat"ı himaye ettiği, sık sık telefonla görüştüğü ileri sürülüyor.

İddiaya göre, Emin Arslan"ın oğlu Serbülent Arslan ile uyuşturucu kaçakçısı Habip Kanat"ın kızı ortak bir bilgisayar şirketi kurdu. Arslan, yüzde 20 oranında ortak olduğu şirket için 100 bin dolar ücret ödedi. Serbülent Arslan yaklaşık bir yıl sonra şirketteki hissesini 320 bin dolar karşılığında Habip Kanat"a devretti.

Emin Arslan ile Habip Kanat arasındaki ilişki iddiaya göre hiç bitmedi. İstanbul Emniyetine göre, Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, Habip Kanat"a her türlü sağlık sorununda yardımcı oldu.

Habip Kanat ile Emin Arslan"ın birçok kez telefonla görüştüğü bu görüşmelerde de, Arslan"ın, Habip Kanat"a, “Sen merak etme. Sen bizim korumamızdasın. Sana bir şey olmaz” gibi sözler söylediği iddia edildi. Emin Arslan bu konuşmaların çarptırıldığını öne sürerek, “Polis muhbiriydi. Öldürülmekten korkuyordu. Bizi aradığında biz de kendisine devletin korumasında olduğunu söylerdik” dedi. / hürriyet