Garanti Bankası Aydın Şubesi, Koçarlı Ziraat Odası"yla yaptığı kredi anlaşmasıyla, odaya üye çiftçilere uygun faiz ve geri ödemeli kredi vermeye başlayacak. Anlaşma, Garanti Bankası Aydın Şube Müdürü Ertan Kaymaz ve Koçarlı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Arslan ile Meclis Başkanı Ahmet Maraş tarafından imzalandı.
Yönetim kurulunun almış olduğu kararlar çiftçilere yardımcı olacak tüm bankalara kapılarını açtıklarını belirten Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, “Garanti bankasıyla protokol imzaladık. Temennimiz çiftçimize daha ucuz ve daha kolay kredi sağlamak” dedi. Başkan Rıza Arslan kredi kullanmak isteyen çiftçilerin evraklarının Ziraat Odası tarafından hazırlanacağınıza belirtti.
Garanti Bankası Aydın Şube Müdürü Ertan Kaymaz,yaptığı konuşmada “KOBİ de tarım ve müstahsile hizmet vermek üzere ekibimizle birlikte çiftçilere yönelik tarım kredisi vermek üzere hazırlıklarımızı tamamlamış durumundayız. Aydın Ziraat Odasından sonra Koçarlı Ziraat Odasıyla da protokolü imzaladık. Çok uygun faiz oranlarıyla çiftçimize yönelik ürün bazında çeşitli kredilerimiz var. İhtiyacı olan tüm müstahsili, çiftçilerimizi şubemize beklemekteyiz. Şube sayılarımızı Aydın"da ve ilçelerimizde artırarak çiftçilerimize daha iyi hizmet vermek üzere şubeler açacağız” dedi.
Anlaşma kapsamında, odaya bağlı çiftçiler, ekilen ürün ve hasat dönemine bağlı olarak, en fazla 11 ay geri ödemesiz 12 aya kadar kredi veya en fazla 1 yıl anapara geri ödemesiz ve kalan vade boyunca yılda asgari 1 geri ödemeli 36 aya kadar %1,80 faizle ticari kredi kullanabilecek. Çiftçiler, 60 aya varan vadelerde yılda en az 1 geri ödemeli traktör, biçerdöver ve 60 aya kadar vadeli ticari maksatlı oto kredisinden yararlanabilecek.

aydınpost haber servisi