Emin Soyvural'ın 7 çocuğundan en büyüğü olan Kemal Soyvural'ın, küçük yaşta geçirdiği menenjit hastalığı sonucu zeka özürlü olduğu belirtildi. İleri derecede zeka özürlü olan 22 yaşındaki genç, çevresine ve kendisine zarar vermesi ve evden kaçıp kaybolması nedeniyle evin bahçesinde ayağından zincire bağlı olarak yaşıyor. Ailesinin çaresizlikten zincire bağladığı Kemal, 15 yıldır bu şekilde yaşam mücadelesi veriyor.
 
Oğlunun içinde bulunduğu durumdan kurtarılmasını isteyen anne Yıldız Soyvural, "Oğlum, doğduğunda menenjit hastalığı geçirdi. O günden beri ruhsal rahatsızlığı bulunuyor. Doktorlar, Kemal'in rahatsızlığından dolayı akli dengesini kaybettiğini söyledi. 4 yaşına kadar elimizde büyüttük, ancak yürümeye başladıktan sonra zapt edilemez oldu. Sürekli olarak evden kaçıp insanlara ve çevreye zarar vermeye başladı. Şikayetler artınca biz de zincirle bağlamaktan başka çare bulamadık. Şu anda çocuğum 22 yaşında ve ben anne olarak bir şey yapamıyorum. Yoksul olduğumuz için elimizden bir şey gelmiyor.
 
Ana yüreğim, oğlumun bu durumuna dayanamıyor. Ne olur yetkililer bize yardım etsin, eşime geçinebileceğimiz kadar gelir getirecek bir iş bulsunlar" dedi.
 
Baba Emin Soyvural ise, oğlunun 8 aylıkken menenjit hastalığı geçirdiğini ve beyin özürlü olduğunu belirterek, "4 yaşından beri ben ilgileniyorum. Küçükken annesi ilgileniyordu. Büyüdükçe bakamıyoruz, kapı açıldı mı hemen dışarı fırlıyor, araçlar geçiyor, hayvanlar geçiyor. Millet bana çocuğunuza sahip çıkmıyorsunuz diyordu" şeklinde konuştu.
 
"İÇİM YANIYOR AMA YAPACAK BİR ŞEYİMİZ YOK"
 
Hayvanların zincirle bağlandığını söyleyen ancak kendi öz oğlunun da bu durumda olduğunu belirten baba Emin Sayvural, içinin yandığını ancak yapacak bir şeylerinin olmadığını söyledi. Baba Sayvural, "Bu çocuğu zincire vurmak boynumu zincire vurmak gibidir, içim yanıyor. Ama mecburen bu çocuğu zincire vuruyorum. Çünkü dışarı çıktığında herhangi bir vatandaşın arabası, kapısını, dışarıda neyi bulduysa zarar veriyor. Yetkililerden tek isteğim bu çocuğu ve ailemi geçindirebileceğim bir iş. Yetkililer bu zincirden utansın, benim bildiğim hayvanlar zincire vurulur, insanlar değil. Eğer bize insan sıfatıyla bakmıyorlarsa bundan sonra biz de bakmayacağız. Devletten özürlü çocuğum için aldığım bir bakıcılık ücreti var, o parayla hem özürlü çocuğuma, hem de 9 nüfuslu aileme bakmak zorundayım" diye konuştu.
 
iha