Şükran Güngör Tiyatro Salonu’ndan düzenlenen etkinliğe Aydın İl Sosyal Hizmetler Müdürü Bilal Çenet, Aydın Belediyesi Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, BBP Aydın Milletvekili adayı Ali İhsan Yılmaz, Alperen Ocakları Aydın İl Başkanı Hulusi Aksu, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürü Mustafa Ural’ın konuşması ile devam etti. Ural konuşmasında, anayasadaki kanunlarla devletin engellilerin haklarını güvence altına aldığını söyledi.
Konuşmasında, engellilerin varlığının hissedilmesi için vatandaşların duyarlı olmasının şart olduğunu belirten Ural; “Her sağlıklı insan, bir engelli adayıdır. Engellilerin yıllardır dile getirdiği istihdam, sağlık, iş sahibi konuları her zaman öncelik olmalıdır. Hep birlikte engellilerin daha rahat yaşayacağı bir dünya için çalışmalıyız” dedi.
Evde bakımı yapılan engellilerin yakınlarına asgari ücretle maaş verildiğini kaydeden Ural; “2006’dan bu yana 285 bin kişi bu kanundan yararlandı. Bu maaş engelli ailelerine rahat bir nefes aldırdı. Sivil toplum kuruluşları engeller konusunda elele vermeli” diye konuştu.
Okul müdürü Mustafa Ural’ın konuşmasının ardından zihinsel engelli öğrenciler hazırladıkları şovları ailelerine sergiledi. Öğrenciler, etkinlik boyunca katılımcılardan büyük alkış aldı.