Fazla kilolarından kurtulmak için ya aldırmaya karar veren, ameliyat için Almanya’dan İstanbul’a gelen, ancak geçirdiği operasyon sonrası komaya giren B.T. (38) kurtarılamadı. Thind, 28 Haziran’da İstanbul’da Doç. Dr. İ.A. tarafından ameliyat edildi. Ameliyat sonrası komaya girince Almanya’ya götürülen T.’nin önce böbrek ve akciğerleri iflas etti.

ÇOCUKLARI HENÜZ BİLMİYOR

Önceki gün “Yaşama şansı çok az” bilgisi verilen annesi Meral ve diğer sevenleri, B.T.’i son kez görmek için yoğun bakımdaki odasına girdiler. Kızının elini okşayan anne Meral, “Kızım aç gözlerini” diye yalvarırken gözyaşlarına boğuldu. Saat 21.00 gibi ise Belgin Thind’in öldüğü haberi açıklandı. B.T. ’in çocukları F. (9) ve E. (5), annelerinin öldüğünden henüz habersiz. Bu arada ölüm nedeninin “Doğal” olmaması nedeniyle Alman polisine de bilgi verildiği belirtildi.

Hürriyet'ten Ahmet Atak ve Mustafa Küçük'ün B.T’nin sonrasında komaya girdiği ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. İ.A., şunları söyledi: “Hasta karın germe ve liposuction ameliyatına alındı. Başarılı ameliyattan iki saat sonra solunum sıkıntısı başladı, akciğer ve kalbi durdu. Tekrar canlandırılıp yoğun bakıma kaldırıldı. Yapılan tetkikler pulmoner emboli (bir damarın sürekli veya geçici olarak tıkanması) ile uyumlu görünmektedir. Emboli riski için hastalara onama formu okutulup, imzalatılır.”