Aydın İnşaatçılar Odası Başkanı Alaaddin Durmaz, Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu'nun 15 gün iş bırakma kararını haklı bulduğunu ve sektörde yaşanan sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.
İnşaat sektörünün en canlı olduğu illerden biri olan Aydın'da bile, son zamlarla birlikte sektörün durma noktasına geldiğini belirten Aydın İnşaatçılar Odası Başkanı Alaaddin Durmaz, özellikle ekmeğini inşaat işçiliğinden kazananların ustaların daha çok sıkıntı yaşadığını ifade etti.
İnşaat malzemelerinin fiyatlarının yaklaşık yüzde 50 oranında artması nedeniyle sektörde ciddi bir bunalımın başladığını kaydeden Durmaz, Türkiye'nin yakaladığı siyasi istikrarı sürdürmesi gerektiğini ve bir an önce ülkenin gerçek gündemine geri dönmesi gerektiğini söyledi.
İnşaat sektörünün ciddi bir sektör olduğunu ve istikrarın çok önemli olduğunu ifade eden Aydın İnşaatçılar Odası Başkanı Aladdin Durmaz, “Özellikle ihaleye girip iş alan meslektaşlarımız batma noktasına geldi. İnşaat girdi maliyetleri her gün zam görüyor. Son bir yıl içinde demir fiyatı yüzde yüze yakın arttı. Hal böyle olunca bir çok kişi ya iş bıraktı, ya da iş yavaşlattı. Bu ekmeğini inşaatlarda çalışarak kazanan yüzlerce binlerce kişiyi de olumsuz etkiledi. Yetkililerden isteğimiz sektörde istiktrarın sağlanması, ve afaki derecede yükselen fiyatların makul orana düşürülmesidir” dedi.