İstasyon Meydanı'nda yapılan törene Vali Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Elvan Celep, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, MHP Aydın Milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu, Ali Uzunırmak ve Recep Taner ile siyasi partilerin il başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Kutlamaların Pazar günü yapılmış olması nedeniyle katılımın az olduğu görüldü.
Tören Vali Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin"in halkı ve tören birliklerini selamlayıp, Zafer Bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Halk Oyunları Ekibi yöresel halk oyunları gösterisi yaparken, gösteriler protokol ve vatandaşlardan büyük alkış aldı.
Aydın"daki 30 Ağustos Zafer Bayramı"nın 87"inci yıl dönümü kutlamalarının son bölümünde resmi geçit töreni gerçekleştirildi. Resmi geçit törenine katılan Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askeri birlikler ve robokoplar göz doldururken, Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Aydın Şubesi'ne üye Aydın Efeleri, resmi kıyafetleriyle geçit törenine katılıp protokolü selamladı. Resmi geçit töreninin devam ettiği sırada gökyüzünde beliren 2 adet askeri helikopterin, geçit töreni boyunca tören alanının üzerinde dolaşması vatandaşları coşturdu. Kutlamaları izlemek için meydana gelen az sayıdaki kalabalık askerlere ve Aydın Efelerine sevgi gösterilerinde bulundu.