Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte hamilelerin susuz kalmasının, erken doğuma neden olabileceğini kaydeden Nysa Kadın Doğum Hastanesi Hekimi Op. Dr. Esen Yarar yaptığı açıklamada, hamilelerin sıcak havanın etkisiyle bazı sağlık sorunları ile karşılaşabileceğini belirtti.
Hamilelerde giyim, spor ve beslenmeye yönelik önlemlerle, sıcak havanın olumsuz etkisinin azaltılabileceğini ifade eden Op. Dr. Yarar, “Sıcak havanın etkisiyle vücudun susuz kalması, rahimde kasılmalara,doğum sancılarına ve erken doğuma neden olabiliyor” dedi.
Anne adaylarına sıcak havalarda,daha fazla sıvı tüketmesini tavsiye eden Yarar, “Günde 8-10 bardak su içilmesi ve bunun yanı sıra taze meyve suları ile limonata gibi içeceklerin tüketilmesi gerekir. Çay, kahve, kola gibi kafein içeren içeceklerden uzak durulması gerekir. Hamileler, vücudun su ihtiyacını artıracağı ve tansiyonun yükselmesine neden olabileceği için tuzlu gıdalardan uzak durmalıdır" diye konuştu.
Hamilelerin, yaz aylarında açık renk, pamuklu, keten ve geniş kıyafetler giymesi gerektiğini belirten Op. Dr. Esen Yarar şöyle konuştu: "Sıcak havanın etkisiyle ayakların şişmemesi, nefes alabilmesi ve vücut dengesinin sağlanması için de ortopedik ve rahat ayakkabılar tercih edilmelidir”
YÜZME KARIN KASLARINI SIKILAŞTIRIYOR
Yüzmenin karın kaslarını sıkılaştırdığı için doğumu kolaylaştırdığına değinen Yarar sözlerine şöyle devam etti:“Özel bir durum söz konusu olmadığı sürece anne adayları bol bol yüzmeli. Hamilelerin çok sıkı olmayan bir mayo ile serbest ve sırt üstü stillerde yüzmesi hem anneyi hem bebeği rahatlatacağı gibi karın kaslarını sıkılaştıracaktır”