Kuşadası Temsilcisi Yusuf Güneş görevinden alınırken, yerine ise yeni temsilci olarak H. Gürkan Yenipazarlı atandı.
Edinilen bilgiye göre, 2004 yerel seçimlerinde ANAP"tan Kuşadası Belediye Başkanı adayı olup kazanamayan ve 16 Temmuz 2008 tarihinde ise DSP"ye üye olan Yusuf Güneş, yaklaşık 6 yıldır Mühendisler Odası Kuşadası Temsilciliği görevini yürütüyordu. Mühendisler Odası Aydın Şubesi Yönetim Kurulu, 30 Temmuz tarihinde aldığı bir kararla, Yusuf Güneş"i Kuşadası temsilciliği görevinden alarak yerine yeni temsilci olarak H. Gürkan Yenipazarlı atandı. Temsilcilik yardımcılarına ise İbrahim Ustacı ve Mustafa Baklacı getirildi.
Mühendisler Odası Aydın Şubesi tarafından Genel Sekreter Gülay Özdemir imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Kuşadası Temsilciliği"ndeki görevden alma ve atama kamuoyuna açıklanırken, şu görüşlere yer verildi: “Odamız Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan (değişik 7303) 6235 sayılı kanunla kurulmuş, bulunan Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği"ne bağlı kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Kanunla belirtilen amaçları doğrultusunda inşaat mühendislerinin gereksinmelerini karşılamak, çalışmalarını kolaylaştırmak, mesleki gelişmeleri sağlamak, birbirleriyle ve halk ile olan ilişkileri düzenlemek odamız görevleri arasındadır. Oda yönetim kurulumuz, Kuşadası ilçesi hudutları içerisinde kanunda öngörülen yükümlülüklerini yerine getirmek üzere H. Gürkan Yenipazarlı"yı temsilci, İbrahim Ustacı ve Mustafa Baklacı"yı da temsilci yardımcısı olarak atamıştır. Temsilciliğimiz, inşaat mühendisliğiyle ilgili tüm konularda yerel makamlarla işbirliği yaparak, gerekli teknik yardımlarda bulunacaktır”
Bu arada, 16 yıldır Kuşadası"nda sürdürdüğü Mühendisler Odası Kuşadası Temsilciliği görevinden alınan Yusuf Güneş ise Aydın Şubesi tarafından Kuşadası"nda yapılan oylama sonuçlarına uyulmadığını söyledi. Kuşadası"nda temsilcilik seçimleri için Aydın Şubesi tarafından oylama yapıldığını kaydeden Yusuf Güneş, “Suat Kutucu, Yusuf Güneş ve Onur Can ilk üç sırayı aldı. Bu oylama neticesinde yeni temsilci ataması yapılması gerekirken, Aydın Şube bu oylama sonucuna uymadı. Yönetim kurulu üyelerinin bu konuda şerhi de var. Aydın Şube yönetimi, Kuşadası"nda belediyeye yakın olanlar ile belediyeyle yakın olmayanlar şeklinde ikiye bölündüğüne karar verdi. Benim görev yaptığım sürede İnşaat Mühendisleri Odası Kuşadası Temsilcisi olarak belediyenin uygulamalarına yönelik eleştirilerimi ve muhalefetimi uygun görmemişler. Bizde görevde alma bir dorum söz konusu değil. Her iki yılda bir temsilcilik temayül yoklamasına göre atamalar yapılır. Bu dönemde bu arkadaşlarımızı temsilci olarak atamayı uygun görmüşler” diye konuştu.