Yaklaşık 3-4 bin kişilik DİSK ve KESK'ten oluşan kortej Taksim meydanına doğru başlattıkları yürüyüşe ara verdi. DİSK yetkilileri, ara sokaklardan gelip de kendilerine katılmak isteyen daha küçük sayıdaki gruplara polis izin verene kadar bekleyecek.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bugün ilk kez resmi tatil olarak, başta İstanbul olmak üzere bir çok yerde kutlanacak. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs"ın Taksim"de kutlanmasına izin vermemesine karşın DİSK ve KESK bu sabah Taksim"e yürümek üzere Pangaltı"da "makul bir sayıda" toplanacaklarını duyurmuştu. Vali Muammer Güler, "Makul sayının çok çok üzerinde miting bir sayıyla gelinirse bu kanunsuz olur" uyarısı yapmıştı.

Bu sabah DİSK binası önünde toplanan işçiler Taksim meydanına yürümek üzere hareket etti. Yaklaşık 3- 4 bin kişilik grubu polis Pangaltı'da durdurdu. Taksim'de makul sayıyı tutturmak isteyen polis ile DİSK ve KESK'in oluşturduğu grup arasında uzun süre 'sayı ' pazarlığı yapıldı. Uzun süren pazarlıklar sonunda kortej yürümeye başladı. Korteje katılmak isteyen daha küçük sayıdaki gruplara polis izin vermedi. Polis ile göstericiler arasında olaylar çıktı. Polis tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Polisin DİSK ve KESK ana kortejine katılmak isteyenlere izin vermemesi üzerine binlerce kişi yürüyüşünü durdurdu ve Pangaltı'da beklemeye başladı. DİSK ve KESK üyeleri, polisin ara sokaklardan gelip de ana korteje katılanlara izin verene kadar binlerce kişi bekleyecek.

Hürriyet