Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı yetiştirme yurtlarında kalan 2010-2011 Eğitim Öğretim yarıyılında takdir ve teşekkür alan öğrenciler ile kitap okuyarak özetini çıkartan çocukları ödüllendirdi.
Aydın Yetiştirme Yurdu, Çocuk Evleri ve İsabeyli 80.Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu öğrencilerinin ödül töreninde, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"a Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet ve kurum çalışanları eşlik etti.
Aydın Yetiştirme Yurdu, Çocuk Evleri ve İsabeyli 80.Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurduda 2010-2011 eğitim öğretim yarıyılı sonunda, takdir belgesi alan 10 öğrenciye 250"şer TL, teşekkür belgesi alan 16 öğrenciye 150"şer TL ve kitap okuma alışkanlıklarını kazanmaları için, kitap okuyan ve özetini çıkartan, toplam 79 öğrenciye kitap başı 10 TL. ile para ödülü verildi. Kitap okumada, 31 kitap okuyan ve özetini çıkartan, Çocuk Evlerinde kalan Alihan İnce birinci oldu.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, takdir, teşekkür alanları ve kitap okuyan öğrencilere tebrik ederek, takdir teşekkür alamayan öğrencilere daha çok çalışmalarını tavsiye etti. Öğrencilere daha fazla kitap okumalarını da tavsiye eden Vali Coş, “Biz bütün öğrencilerimiz ve çocuklarımızı ödüllendirebilecek durumdayız. İnşallah önümüzdeki dönemde teşekkür alanların takdir almasını, hiç teşekkür ve takdir alamayanlarından en azından bir teşekkür belgesini almasını umuyorum. Tabi ki bu çalışmakla olur. Çalışırsanız her şeyi başarırısınız. Devlet olarak bütün ihtiyaçlarınız karşılamaya gayret gösteriyoruz. Başarılı olanlarınız ödüllendirmeye gayret ediyoruz. Size düşen çalışmak, bizim için çalışmayacaksınız. Geleceğinizi iyi bir şekilde inşa edebilmek için çalışacaksınız. Eğitim öğretim süresinde elde edeceğiniz başarılar sizin iyi bir iş, güzel bir meslek sahibi olmanızda imkan sağlayacak. Geleceğimizi sizlere emanet edeceğiz. İyi eğitilmiş ve yetişmiş aydın gençler bu devletimiz ve milletimiz emanet edeceğiz. Bu yüzden sizlerin çok iyi yetişmeniz gerekiyor. Bilimde ve fende ileri gitmemiz için sizlerin çok çalışması ile mümkün olacaktır. Bu yüzden gerek yurtlardaki, gerekse okullardaki büyükleriniz tavsiyelerine uymanız gerekiyor. Ben hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından başarılı öğrencilerin para ödüllerini veren Vali Coş, öğrencileri tek tek kutladı.