Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, yüksek lisans, doktora, dikey geçiş, yatay geçiş ve özel yetenek öğrencileri, YÇS sonucu bir yükseköğretim programına yerleşenler, askeri okullardan sağlık sebebiyle elenip bir yükseköğretim programına yerleştirilenler, yurt dışında yüksek öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ara sınıf öğrencilerinden lisans, ön lisans, yüksek lisans, doktora ve özel yetenek öğrencilerinin burs ve öğrenim kredisi başvurularını 19 Eylül-2 Ekim (2 Ekim dahil) tarihleri arasında yapabilecek. 
 
KKTC Lefke Yurdunda barınmak isteyen ara sınıf lisans, ön lisans öğrencileri, yüksek lisans, doktora, özel yetenek öğrencilerinin yurt başvuruları da aynı tarihler arasında gerçekleştirilecek. 
 
Başvurular, YURTKUR'un ''www.kyk.gov.tr'' adresindeki internet sayfasından yapılacak. Yurt başvurularının sonuçları, 8 Ekim'de kurumun ''www.kyk.gov.tr'' adresinden ilan edilecek.
 
Asil listeden kurum yurtlarına girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları, 10-14 Ekim (14 Ekim dahil) tarihleri arasında yapılacak. (AA)