Halkbank'ın KOBİ Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen ''Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı''nı Antalya'da yapıldı. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Aslan, , Türkiye ekonomisinin 2010 yılında ciddi bir atılım göstererek, daha önce Çin ve  Hindistan'da görülen çift hanelere yakın büyüme rakamının elde edildiğini ifade etti. İstihdamdaki iyileşmenin, enflasyon, reel ve nominal faizdeki düşüşün ekonominin temellerinde iyileşmeye işaret ettiğini kaydeden Aslan, büyüme sırasında cari açık gibi bir takım kırılganlıkların da ortaya çıkabildiğini söyledi. 
 
Halkbank olarak 44 milyar TL nakit kredi kullandırdıklarını aktaran Aslan, ''Bunun yüzde 36'sı KOBİ'lere kullandırılmış durumda. KOBİ'lere sadece finansal destek olmak, kredi sağlamak yeterli olmayabilir. Bunu başkaca unsurlarla desteklemek zorundayız. Uzun vadeli, uygun koşullarda yatırım kredisi olmazsa olmazlardan biridir'' diye konuştu.  Uzun vadeli ve uygun koşullu kaynak temini için Halkbank olarak Fransız Kalkınma Ajansı ve Dünya Bankası gibi yurt dışı kaynaklardan da faydalandıklarını ifade eden Aslan,  “Halkbank'ın bugüne kadar yurtdışından temin ettiği kredi tutarı 2 milyar doları aşmış durumdadır. Turizm başta olmak üzere, diğer sektörlerin de bu alandaki yatırım kredilerine Halkbank'ın desteği devam etmektedir. Genel olarak bakıldığında ise bankacılık sektörü toplam kredi hacminin yüzde 2,5'i turizm sektörüne tahsis edilmişken, bu sektörün Halkbank kredilerinden aldığı pay yüzde 3'tür'' diye konuştu. 
 
KOBİ'lere enerji verimliliğinde danışmanlık hizmeti
 
Süleyman Aslan, yakında başlatacakları ''Enerji Verimliliği Kredi Programı'' kapsamında uzun vadeli ve uygun koşullu finansal destek sağlamakla kalmayacaklarını, enerji alanında uzman bir firmayla işbirliği yaparak KOBİ'lere yatırım için ücretsiz enerji verimliliği danışmanlık hizmeti de sunacaklarını bildirdi. KOBİ Dönüşüm Projesi'nin de Fransız Kalkınma Ajansı ile birlikte hayata geçirdikleri ve Türkiye'de ilk kez yapılan bir sosyal sorumluluk projesi  olduğunun altını çizen Aslan, 2008 yılında başlattıkları proje kapsamında gerçekleştirilen konferanslar ve iş yerlerindeki eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile KOBı'lerde de kurumsal sosyal sorumluluk, çevre, iş sağlığı ve güvenliği konularında farkındalık yaratmayı amaçladığını aktardı.