Çok ağır olduğu için taşınamayan kasanın en büyük özelliği ise işgal yıllarında günlerce uğraşmalarına rağmen Yunanlıların açamaması.

Nazilli"nin en eski ailelerinden Hacı Şehy"lere ait 3 tona yakın ağırlığındaki para kasaları hala orijinalliğini koruyor. 1850"li yıllarda dedelerinden kalma para kasası bugün Nazilli Sigortanın para kasası olarak hala görev yapıyor.

Yunan işgalinde Yunanlıların çok uğraştığı halde kasayı açamadıkları, kasayı alt üst çevirerek içinde bir şey olmadığına inandıkları için bıraktıkları iddia edildi. Bugün Nazilli"de avukatlık yapan Davut Selçuki"ye geçen para kasasının üzerinde orijinal yazıları da okumak mümkün. Nazilli Sigorta sahibi Gültekin Kılınç, “Biz büroyu tuttuğumuzda kasa odadaydı. Biz sadece etrafına ahşap kasa yaptırıp koruma altına aldık. Bu kasanın antika değerinin de olduğunu düşünüyorum. Nazilli"nin en eski ailelerinden Hacı Şeyh"lere ait olan kasanın en az 150-200 yıllık olduğu ifade ediliyor. Anahtarı kayıp olan kasayı sadece antika eser olarak büromuzda bulunduruyoruz” dedi.