Öğrenci Kolektifleri 41 üniversitede örgütlü bir grup öğrenci. 2006"da eylemleriyle kendilerini duyurdular. İstanbul Öğrenci Kolektifi adına görüşlerini aldığımız Nida Karabağ, kolektiflerin ulaşım, beslenme, barınma ve özerkliğe kadar pek çok alanda öğrenci haklarını savunduğunu belirtti.

Karabağ, üniversiteli olan herkesin faşist ve gerici bir militan olmadığı sürece ve parasız eğitim istiyorsa üye olabileceğini söyledi. Karabağ"a göre atılan yumurtalar Burhan Kuzu"yu öldürmeyeceği için herkes rahat olmalı. Ayrıca AKP hükümetini emriyle burnu kırılan veya bebeğini kaybeden gençlerin durumunu hatırlattı.

Cumartesi yedikleri dayağın ardından TBMM"de ağırlanan Genç-Sen de DİSK"e bağlı bir sendika. 49 üniversitede faaliyet yürütüyor. 2006"da kurulan Genç-Sen"in adına Radikal"e konuşan Emre Öztürk, sendikanın yasadışı eylemler yürütmediğini vurguladı. 3 bine yakın üyesi bulunan Genç-Sen lise, üniversite ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik çalışmalar yapıyor. Aynı zamanda Öğrenci Haber Ajansı da bulunuyor.