İŞTE O ANLAR (VİDEO)
 
 
Ünlü İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk TNT ekranlarında yayınlanan Arım Balım Peteğim programının bugünkü bölümüne konuk oldu. Dini konularda bilgi veren Öztürk, Dinçöz'ün sözlerine sürekli azarlayarak karşılık verdi. Ünlü ilahiyatçı, 25 yaşında sevgilisi sorulunca da, "Biraz daha zorlarlarsa bunu 22'ye çekeceğim, kime ne?" diye çıkıştı.
 
Kadının katılmadığı bir hayatın hayat olmasının söz konusu olmayacağını söyleyen Öztürk, "Ama insanlık bunu böyle bildiği halde, bütün zamanlarda en büyük kötülükleri de kadına yapmıştır" dedi.
 
Bunun üzerine Dinçöz, "Kuliste 4 eşlilik üzerine konuşmuştuk" dedi.
 
Öztürk de, "İnsanoğlunun iki yüzlülüğünün irinleştiği noktadır orası. 4 kadın lafı geçti mi adeta kuduruyorlar. Bir adam samimiyetle ben hayatımı tek kadınla geçireceğim diyorsa ve bunu gerçekten yapıyorsa onun elini öperim. Çünkü Cenab-ı Hakkın tercihi ve tavsiyesi de budur" diye konuştu.
 
Buna karşılık Dinçöz, "Ama kuliste farklı konuşuldu" diye çıkıştı.
 
"Müsade et, içeride ne dediğimi unuttum mu ben şimdi, söylüyorum onu" diye Dinçöz'ü azarlayan Öztürk, 4 kadın almanın zor olduğunu söyledi.
 
KADIN RAZI OLMADIKÇA ERKEK İKİNCİ EŞİ ALAMAZ
 
"Hukuk açısından insanın iradesine saygı lazım" diyen Yaşar Nuri Öztürk, "Bir kadın, ben evli olduğum erkeğin ikinci bir hanımla evlenmesine ki Kur'an bu rızayı arıyor, razıyım diyorsa kime ne" ifadelerini kullandı.
 
Bunun üzerine söze giren Petek Dinçöz, "25 yaşında bir bayanla görüştüğünüzü siz söylemiştiniz" şeklinde konuştu.
 
"Ben çok bayanla görüşürüm" karşılığını veren Öztürk, "Onlar görüştüğüm sürece benim kızım, kardeşimdir. Evlendiğim zaman da eşim olur" dedi.
 
"BANA SOR NE ÇOCUKLARA SORUYORSUN?"
 
Dinçöz yine, "25 yaşında bir bayanla beraberliğim var, kumral dediniz" diye konuştu. Öztürk de bunun üzerine, "Ne beraberliği. Ben bu açılardan tutucu bir insanım diyorum. Bizim beraberliğimiz falan olmaz, görüşürüz o ayrı dava" ifadelerini kullandı. Buna karşılık Petek Dinçöz, "Ama kendiniz söylediniz programda 25 yaşında sevgilim var diye. Bulsanıza çocuklar" diyerek rejiye seslendi.
 
"Tamam bana sor, ne çocuklara soruyorsun" diye Dinçöz'ü yine azarlayan Öztürk, "Sayenizde o kızcağız da ürktü. Ben bu kadar stresli bir hayata nasıl tahammül edeceğim diye kös kös düşünüyor" şeklinde konuştu. Bunun üzerine, "Ayrıldınız mı?" diye soran Dinçöz'e Öztürk, "Birleşmemiştik ki ayrılalım. Lafa bakar mısın" dedi.
 
Dinçöz'ün, "Başörtüsü takıyor mu?" sorusuna da Öztürk, "Hayır başörtüsü yok. Biraz daha zorlarlarsa bunu 22'ye çekeceğim, kime ne? Üniversite mezunu, ihtisas yapmış bir kadın" diye konuştu.AtatürkKültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, verilecek burslarla Türk dili, tarihi ve kültürü alanlarında önem ve öncelik arz eden konuların bütün boyutlarıyla ortaya konulması ve bu alanlarda ihtiyaç duyulan bilgi birikiminin karşılanması amaçlanıyor. Bu da Türk dili, tarihi ve kültürüyle ilgiliinternetortamında kolayca erişilebilecek bir bilgi sistemi oluşturulması ve burs alan öğrenci ve araştırmacıların konuyla ilgili her türlü bilgi, belge ve çalışmalarını Atatürk Yüksek Kurumu bünyesinde oluşturulacak veri tabanına yüklemeleri sayesinde gerçekleştirilebilecek.
 
Yüksek lisans bursu en çok 2,5 yıl süreyle aylık bin lira (araştırma görevlilerine 500), doktora bursu 4 yıl süreyle aylık bin 500 lira (araştırma görevlileri için 750) olacak.
 
Doktora sonrası araştırma burslarının süresi, araştırmacının teklifi ve bağlı kuruluşun görüşüne dayanarak Atatürk Yüksek Kurumu Yönetim Kurulunca belirlenecek.
 
Yurt içi araştırma bursu aylık bin 500 lira olacak. Araştırmasını yurt dışında yapacaklar için aylık burs miktarları ''1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun'' emsal alınarak ayrıca belirlenecek.
 
Başvurular 10 Ekim-4 Kasım 2011 tarihleri arasında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na yapılacak.
Yüksek lisans ve doktora bursu verilecek alanlar ve burs alacakların sayıları şöyle:
 
-Orta Asya araştırmaları;
a) İslam öncesi b) İslam sonrası,
Yüksek lisans 7, doktora 8
 
-Türkiye araştırmaları;
a) Sondaj metoduyla Türkiye'nin sosyal ve kültürel tarihini araştırma projesi,
b) Toplum yapısı,
c)TürkiyeTürkçesi araştırmaları,
d) Siyasi tarih,
Yüksek lisans 6, doktora 12
 
-Savaş tarihi araştırmaları;
Yüksek lisans 4, doktora 4
 
-Tarihi kaynak araştırmaları;
a) Osmanlı tarihinin kaynakları,
b) Türk tarihinin Farsça kaynakları
c) Türk dilinin kaynakları
d) Diplomatika
Yüksek lisans 2, doktora 11
 
-Balkan araştırmaları;
Yüksek lisans 3, doktora 6
 
-Ortadoğu araştırmaları;
Yüksek lisans 2, doktora 5
 
-Kafkas araştırmaları;
Yüksek lisans 3, doktor 5
 
-Din ve dini düşünce araştırmaları;
Yüksek lisans 1, doktora 1
 
-Bilim ve düşünce araştırmaları;
Yüksek lisans 1, doktora 1
 
-Türk dili üzerine dil bilim araştırmaları;
Yüksek lisans 6, doktora 10
 
-Türk işaret dili araştırmaları;
Yüksek lisans 3, doktora 2
 
-Türk hukuk tarihi araştırmaları;
Yüksek lisans 1, doktora 3
 
-Akdeniz dünyası araştırmaları;
Yüksek lisans 1, doktora 1
 
- 19-20. yy. Osmanlı İmparatorluğu'nda milliyetçilik ve bağımsızlık hareketleri;
Yüksek lisans 1, doktora 1
 
Türk Tarih Kurumu tarafından toplum yapısı (konar göçerler), Balkan Savaşları ve 1. Dünya Savaşı, Balkan araştırmaları, Ortadoğu araştırmaları, Kafkas araştırmaları alanlarında yurt içi ve yurt dışı araştırmalar için 5'er kişiye, Türk Dil Kurumu tarafından, Altayistik araştırmaları, İranda'ki Türk dilleri araştırmaları, Çin'deki Türk dilleri araştırmaları, Moğolistan'daki Türk dilleri araştırmaları, tehlikede olan Türk dilleri araştırmaları ve Türkiye Türkçesi üzerine kuramsal araştırmalar alanlarında 10 kişiye burs verilecek.
 
Yüksek lisans ve doktora bursu için başvuracakların Türk vatandaşı olmasının yanı sıra 30, doktora sonrası araştırma bursu için başvuracakların ise 40 yaşından gün almamış olması gerekiyor.
 
Başvuruda bulunacaklar, konuyla ilgili daha geniş bilgiye ''www.ayk.gov.tr'' internet adresinden ulaşabilecek.
 
Değerlendirmelerin ardından burs verilecek adayların listesi aynı internet sitesi üzerinden, 22 Aralık 2011 tarihinde ilan edilecek.
İlan tarihinden itibaren 10 gün içinde gerekli belgeleri kuruma götürmeyen ya da göndermeyenlerin burs tahsisi geçersiz olacak.
 
Yüksek lisans ve doktora bursları 1 Ocak 2012'de başlayacak. Doktora sonrası araştırma burslarının başlama tarihi ve ödenmesiyle ilgili hususlar ise sözleşmede belirlenecek.