Cumhuriyet Meydanı yanında toplanan araç sahipleri, kendilerine trafik ekiplerinin sürekli ceza yazdığını bu nedenle yola dahi çıkamadıklarını belirterek tepki gösterdi. Bir vatandaş, "Bizler Şahin marka otomobile bindiğimiz için sürekli bizleri durdurup ceza yazan polisler, zengin çocuklarını ve lüks otomobilleri durduramıyorlar. Onlara neden ceza yazamıyorlar, biz garip olduğumuz için mi bizlere ceza yazıyorlar" iddiasında bulundu.

Gençler, Lise Caddesi'ni trafiğe kapatmak için otomobillerini cadde üzerinde durdurarak korna çaldı. Polis memurları, gençleri araçlarını kaldırmaları için ikna etse de sürücüler bu sefer de Sakarya Caddesi'ni trafiğe kapattı. Burada toplanan gençler, kendilerine ceza yazan polislerin isimlerini söyleyerek protesto etti.

Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kimseye kasıtlı ceza yazılmıyor. İlimizin en büyük sorunlarının başında herkesin bildiği gibi park sorunu geliyor. Varsa kasıtlı bir ceza yazma olayı bize müracaat etsinler, ben bizzat gerekeni yaparım. Trafik ekiplerimiz tarafından yapılan kontroller kişileri rahatsız etmekten ziyade halkın huzurunu sağlamak içindir. Ayrıca yapılan kontrollerde yazılan cezalarda araçlar kanunlarda belirlenen şeklin dışına çıkmıştır. Araçlara takılan egzozlardan çıkan ses ve gürültü halkımızı rahatsız etmektedir. Özellikle huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve Kent Park güzergahlarında oturan vatandaşlarımızın bu konuda şikayetleri oluyor. Yüksek sesle müzik dinlenerek çevre rahatsız edilmektedir. Araçların camlarında film olmaması gerekirken siyah filmler çekiliyor. Ekiplerimiz hiçbir zaman hiçbir şekilde kasıtlı olarak ceza yazmaz ve yazamaz. Biz kişilerden ziyade toplumun huzur ve rahatını düşündüğümüz için bu kontrollerimiz devam edecek, herkes kanunlara ve kurallara uymak zorundadır" dedi.