Diyarbakır otogarına özel bir yolcu otobüsü ile getirilen 250 kilogramlık kaçak ete belediye ekipleri tarafından el konuldu.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'ten Diyarbakır'a yolcu otobüsü ile herhangi bir fatura veya irsaliyesi olmayan et getirildi. Poşetler içerisinde bulunan 250 kilogramlık ete, kaçak ve sağlık koşullarına uygun olmadığı gerekçesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri tarafından imha edilmek üzere el konuldu. Hijyeniksiz ve sağlıksız koşullarda Gaziantep'ten Diyarbakır'a getirilen kaçak ete el koyan belediye ekipleri, polis ekiplerine de haber verdi. Otogara gelen polis ve belediye ekipleri etin sahibi Halit Harman ile birlikte tutanak tuttuktan sonra kaçak gelen Eti imha etmek üzere belediyeye ait araçlara yükledi.

Etin sağlıksız koşullarda geldiğini ve menşeinin de belli olmadığını söyleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Müdürlüğü görevlisi Birkan Abiş, bu şekilde olan bir etin piyasaya sürülmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Abiş, "Bu et Gaziantep'ten özel bir otobüs ile gönderilmiş. Menşei belli değil, sağlık koşullarının uygun olmadığına kanaat getirdiğimiz için ürünü imha etmek üzere el koyduk. Resmi işlemleri yapıyoruz. Tutanağın bir nüshasını da sahibine vereceğiz. Donmuş ve çözülmekte olan bir ürün olduğu için sağlık koşulları yönünden piyasaya sürülmesi uygun değil. Bundan dolayı imha edeceğiz" dedi.

Yolcu otobüsü ile gelen etin sahibi Halit Harman ise etin kaçak olmadığını iddia ederken, menşeini belirleyecek hiçbir evrakının da olmadığını söyledi.