Yeni yıla 7 üniversite öğrencisinin bıraktığı acı ile uyanan Ankara dün akşam da doğalgazdan 1 kişinin ölümü 2 kişinin de zehirlenme vakası ile sarsıldı.

ANKARA'nın Sincan İlçesi'nde doğalgazdan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden 1 kişi öldü, 2 kişi de kaldırıldıkları hastanelerin yoğun bakımında tedaviye alındı.

Olay, dün akşam saatlerinde Sincan İlçesi'nde meydana geldi. Susam ailesini ziyarete gelen yakınları kapı zilini çaldı, ancak tüm çabalara karşın açan olmadı. Durumdan şüphelenen yakınları, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin çilingir yardımıyla girdiği evde, 41 yaşındaki Şefika Susam, kızı 17 yaşındaki Tuba ve babaanne Mavil Susam yerde baygın halde yatarken bulundu. Susam ailesinin fertleri, hemen ticari taksiyle Sincan özel Lokman Hekim Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane doktorlarının yaptığı kontrollende, Şefika Susam'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Durumu ağır olan Tuba Susam, aynı hastanede yoğun bakıma alınırken, babaanne Mavil Susam ise Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Her iki hastanın de durumunun ağır olduğu belirtildi.

Yaşamını yitiren Şefika Susam'ın cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, itfaiye ekipleri gaz kaçağının sebebini belirlemek için çalışma başlattı.

Başkentte, yılbaşında eğlence için biraraya gelen 7 öğrenci kombiden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirmişti.