İzmir"de anayasa değişiklik paketini yargıya götüren CHP"ye yüklenen Başbakan Erdoğan, Baykal"ın kaset skandalına da gönderme yaptı: “Zaten Sayın Genel Başkanın parlamentoya da gelip gittiği yok. Biz orada Anayasa ile uğraşırken o başka yerlerdeydi.”

Çeşitli açılışlara katılmak üzere AK Parti"nin İzmir"de tek ilçe belediye başkanlığını kazandığı Bayındır İlçesi"ne giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 5 bin kişiye yaptığı konuşmada, Deniz Baykal"a yüklendi. CHP"nin, anayasa değişikliği yapan kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi"ne götürmesine tepki gösteren Erdoğan, “Önceki hafta 6 Mayıs"ı 7 Mayıs"a bağlayan gece TBMM bir kez daha tarih yazdı. TBMM sizin ona yüklediğiniz emanete sahip çıktı. 1982 Anayasası"ndaki en kapsamlı değişikliği gerçekleştirdi” dedi.

"Hepsi tehdit altında"

Muhalefeti eleştirirken CHP ve MHP için yine "ruh ikizi" diyen Başbakan Erdoğan, “Şimdi bunlar ruh üçüzü oldular. CHP, MHP ve BDP yanlarındaki milletvekili arkadaşlarının iradesine güvenmiyorlar, arkadaşlarına güvenmiyorlar” dedi. Erdoğan, konuşmasında Deniz Baykal"a ait olduğu iddia edilen kaset skandalına gönderme yaparken, “Zaten sayın Genel Başkanın, parlamentoya da gelip gittiği yok. Biz orada Anayasa ile uğraşırken o başka yerlerdeydi. Bunu anlamak mümkün değil. Milletvekilleri talimatı aldıkları için de kabine girmiyorlar. "Konuşun ama kabine girmeyin" deniyor onlara. Aynı şekilde konuşuyor ama kabine giremiyor. Olur ya bi yanlış yaparsınız. Bırakın oy kullansınlar zaten 20 kişisiniz. Çünkü hepsi tehdit altında” dedi.

"İzmir"in su sorununu biz çözüyoruz belediye değil"

BAYINDIR İlçesi"nde açılış töreninde konuşan Erdoğan, İzmir"in su sorununu belediyenin değil kendilerinin çözdüğünü belirterek, “İzmir"in su meselesini de biz çözüyoruz dikkat edin, belediye değil. Yoksa bu konular Büyükşehir Belediyesi"nin sorunudur. Onların çözmesi gerekir” diye konuştu. Romanlar"a TOKİ"den 120 konutluk bir site sözü veren Erdoğan, konuşmasının adından Bayındır Kaymakamlığı"na ait hizmetlerin toplu açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan eşiyle halkı kürsüden selamladıktan sonra yanlarına giderek, sohbet etti. Erdoğan ilçeden ayrılırken Ömür Sönmez alı bir kadın, Başbakan"a bir mektup verdi. Gözyaşları içinde, 12 yıl önce öldürülen babası için adalet istediğini söyledi. Erdoğan notu İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz"a verdi. Birkaç kişi daha Başbakan"a not uzattı. Bu notları eşi Emine Erdoğan aldı.
Vatan