Sivasspor yönetiminden, Mehmet Yıldız'ın G.Saray yolunda olduğunu basına açıklayan Teknik Direktör Bülent Uygun'a ihtar gibi sözler: "teknik adam teknik adamlığını bilmeli"26 Aralık 2008 16:36


Sivasspor Kulübü Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, futbolcuları Mehmet Yıldız'ın transferiyle ilgili çıkan haberlere tepki göstererek, ''Şu anda yıldız futbolcumuz Mehmet ile ilgili bir spekülasyon var. Ortada ise ne bir görüşme ne de bir buluşma var. Dedikodulara dayalı haberlerden Mehmet Yıldız'dan çok biz usandık'' dedi.

Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaptanları Mehmet Yıldız'ın transferiyle ilgili bugün basında çeşitli haberlerin yer aldığını belirterek, bunların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Her kulübün olduğu gibi Sivasspor'un da bir transfer politikası olduğunu, transfer politikası ve transfer komitesi bulunduğunu kaydeden Ünsal, ''Herhangi bir futbolcumuz satılacaksa veya herhangi bir futbolcu alınacaksa bu teknik heyetin raporu da göz önünde bulundurularak, yönetim kurulunun değerlendirmesiyle yapılır. Yönetim kurulunun dışında hareket edenler ve konuşanlar abesle iştigal ediyorlar'' diye konuştu.

Şu anda yıldız futbolcuları Mehmet ile ilgili bir spekülasyonun olduğunu, ancak ortada ise ne bir görüşmenin ne de bir buluşmanın olduğunu ifade eden Ünsal, ''Dedikodulara dayalı haberlerden Mehmet Yıldız'dan çok biz usandık'' dedi.

-''TARİH GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONLARINI YAZMAZ, ŞAMPİYONU YAZAR''-

İlk yarıyı lider tamamladıklarını, dolayısıyla şampiyonluğun da en büyük adaylarından biri olduklarını vurgulayan Ünsal, şöyle devam etti:

''Sivasspor yönetimi Mehmet Yıldız'ı bu çerçevede değerlendirecektir. Ayrıca taraftarımıza da kulak vermek zorundayız. Taraftarımız, Mehmet Yıldız'ın kesinlikle başka bir kulübe gitmesini istemiyor. Doğrusu şampiyonluğa oynayan bir takım olarak bizim de Mehmet Yıldız'ı satmak gibi bir niyetimiz yoktur. Ama Mehmet Yıldız (benim önümü açın) derse her zaman söylediğimiz gibi onun önünü tıkamayız. İlk yarıyı, bir önemli maç eksiği ile lider tamamladık ama şampiyon olmadık. Ortaya 'gönüllerin şampiyonu' diye bir kavram atıldı. Tarih gönüllerin şampiyonlarını yazmaz. Şampiyonları yazar. Biz şampiyon olmak istiyoruz. Gönüllerin şampiyonu diye bir kavram da yoktur zaten.''

Mehmet Yıldız'ın transferiyle ilgili şu ana kadar yüz yüze herhangi bir görüşmenin olmadığını kaydeden Ünsal, ''Herkes kendi işine baksın. Yönetici yöneticiliğini, teknik adam teknik adamlığını, futbolcu da futbolculuğunu bilmelidir. Gazeteci de gazeteciliğini yapmalı. Asparagas haberle Sivasspor'un önünü, şampiyonluğumuzun önünü kimsenin kesmeye gücü yetmeyecek'' diye konuştu.