Aziz Yıldırım sessizliğini bozdu. Lig TV'de Sinan Engin ve Melih Gümüşbıçak'ın sorularını yanıtladı..

Aziz Yıldırım'ın programdaki açıklamaları şu şekilde:

"BİZDEN ÖNCE KİMSE ATATÜRK'Ü SÖYLEMİYORDU"


"Fenerbahçe'nin Atatürk'ün kulübü olduğunu biliyoruz, biz onla gurur duyuyoruz. Bizden önce kimse söylemiyordu ama şimdi moda oldu. Ulu Önder'i saygıyla anıyoruz. Diğer kulüplerin Atatürk'le düşüncelerini belirtmekten mutluyuz.

"1. adam olarak başkan olmak sorumlu kişi olmak farklı... İyi şey de kötü şeyde de sorumluluk yaşıyorsunuz. 1992 yılında sadece voleybola bakıyordum. Şimdi işim daha zor"

"Fenerbahçe Spor Kulübü diyoruz. Fenerbahçe futbol takımı demiyoruz. 9 branşta yarışmalara katılıyoruz. 80 tane kategoride yarışıyoruz. 1500 tane sporcumuz var."

"Türk futbolu geldiği noktada tanınan bir seviyeye gelmiştir. Futbolda belirli zamanda yükseleceksiniz bazen de düşeceksiniz. Bizim Türkiye'de düşüşe geçtiğimiz zamanlarda direk futbol düşüşte deniyor. Türk futbolu artık dünyada tanınan bir seviye gelmiştir. Yalnızca sadece futbol değil, Nevin Yanıt'ın altın madalya kazanması Türk sporu için önemlidir"

"GELİRLER HEP YUKARIYA ÇIKMALI"


"1998 yılında göreve geldiğimizde bütçemiz 24 milyon dolar civarındaydı. Şu anda ise 250 milyon dolar. Bu kadar zaman içerisinde bütçeyi arttırdık ama geldiğimiz zamanlardaki ülke şartları da böyleydi. Sponsorluklar ve diğer gelirler zamanla yerine oturdu. Bir çok unsuru bir araya getirerek ve Avrupa'daki kulüplerin yaptığını yaparak buralara getirdik. Ama daha ileriye gitmek lazım. Bunun için çalışıyoruz. İnanıyorum ki Türk futbolunun geleceğiden bütün takımların bütçeleri denk duruma gelecektir."

G.SARAY VE BEŞİKTAŞ'IN GERİDE KALMASI

"Biz de 2005 yılında Beşiktaş'ı 11 puan geriden gelerek şampiyon olduk. Geçen sezon da iyi başlayıp gerilere düştük ama ligin sonlarında Trabzonspor'u yenseydik şampiyonduk. Yani büyük takımlar her an her şeyi yapabilir."

"ANADOLU İHTİLALİ DAHA OLMADI"

"Sezon içinde üç büyüklerde de inişler ve çıkışlar olacaktır. Diğer Anadolu takımlarımızdan da yarışa katılım olacaktır. Daha çok hepsini beraber yukarıya götürecek formülleri bulup bu konuda çalışmalıyız. Şampiyonluk için hesapları tüm takımları katarak yapıyoruz. Galatasaray, Beşiktaş Bursaspor Kayseri ve Trabzon F.Bahçe'nin dışındaki en güçlü takımlar. Bu sezon sonunda da böyle biterse Anadolu ihtilali doğrudur. Ancak şu anda bunu söylemek için çok erken."

"SON 10 SENEDE ALEX GİBİ KİM GELDİ?!"

"Bazı değerleri kabul ettiğimiz gibi yok olmasını kabul etmek de zor geliyor. Alex, Fenerbahçe için değerdir. Oynar oynamaz Aykut Kocaman'ın tercihidir. Alex'den bazen memnunuz bazen değiliz. Sonuçta Alex robot değil. Gider mi, kalır mı şimdiden konuşmak zor. Alex çok karakterli, çok düzgün bir oyuncu. İleride kendisini Fenerbahçe'de görmekten mutluluk duyarız. Alex bir değerdir. Onu hedef göstermek yanlış. Başarıda da başarısızlıkda da ortak değerlendirmek gerekir. Basın sürekli kendisinden bahsediyor. Ben olsam bende geleceğimi düşünürdüm. Alex'in kafasında soru işareti olması normal. 10 senede Alex gibi kim gelmiş?

"ŞAMPİYONLUK TARAFTAR YÜZÜNDEN GİTTİ"

"Bilica'ya yapılan yanlıştır. Maç içinde tepki koyulmaz, maç sonrası tepkisi koyulabilir. Taraftar geçen sene de bu yanlışı yaptı.. Bursa maçında 2-1 öndeyken Güiza'yı ıslıkladılar. O sırada başka bir oyuncunun ismini söylediler. Karışıklık oldu, gol yedik, 3-2 yenildik. Bu da şampiyonluğa mal oldu. Hesaplaşma sezon sonunda yapılabilirdi.

"GUIZA İYİ OYUNCUDUR"

Guiza 15 gün sonra takımla çalışmalara başlayacak. Güiza iyi oyuncudur ama Türkiye'de basın mensuplarının bir görüşü var, biraz kötü oldu mu hemen gönderelim, yenisini getirelim. Sonra kulüplerin harcamalarını eleştiriliyorlar ama bunun nedeni bir de onlar." dedİ

"MİLLİ TAKIMIN GELECEĞİNİ HAZIRLADIK"

"Dünya Şampiyonası'nda Türkiye 2. oldu. Kimse kulüplere teşekkür etmedi. Basketbol Milli takımının Dünya ikinciliğinde de kamuoyu Efes'e ve Fenerbahçe'ye teşekkür etmeli. Herkes Tanjevic'i dışlarken, biz ona sahip çıktık. Aynı zamanda milli takımın geleceğini hazırladık. Milli takımın 3 pivotu bizden çıktı. Temenimiz bu başarının devam etmesi."

"HAKEMLERDE ART NİYET YOK, BECERİKSİZLİK VAR"

"2006 yılında dedim ki; son 6 hafta incelensin. Hasan Doğan'a kadar olan bölümü ayırmak lazım. Ama rahmetliden bu yana TFF'deki yeni oluşumlarla birlikte yeni düzelmeler olmuştur. Şu andaki hakemlerin sadece yeteneksizlik nedeniyle kötü maç yönetme düşüncemiz olur. Art niyet olduğunu düşünmeyiz. Hakemlik kolay şey. Çünkü kurtallar var. Hakemliği zorlaştıran yine hakemler. Kuralları uyguladıktan sonra tartışma ortadan kalkar.

Hakem hatasına en taze örnek G.Saray, Ankaragücü maçında top durmadan kullanıldı, gitti gol oldu. Bu bir hakem hatasıdır. Köşe vuruşları, taç atışları, kasti fauller cezalandırılmalı. Ofsayt kaçabilir. 1-2 metreyi görmüyorsan o zaman sadece sorun var. Bunları yaptığın zaman Türk hakemliği çok daha ileriye gidecektir. Biraz da atamalara dikkat etmeliler.

ANELKA'NIN İSYANI!

"Türk futolunun ilerlemesi için sahada rakibi "nasıl durduracağız" değil, "nasıl yeneceğiz" diyen hocaların gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Oyunu kitlemek yerine açık oynansa futbol daha da güzelleşecek ve seyir zevki artacak.

Size bir örnek vereyim; Anelka bir gün geldi, ayrılmak istediğini söylediler. Oturdum, konuştum; 'Paranı alıyor musun?' deim, 'Sıkıntı yok' dedi. "Benden veya hocadan şikayetin var mı?" dedim. "Yok" dedi. "Neden gitmek istiyorsın" diye sorunca 'Burada futboldan zevk almıyorum' dedi. 'Sahaya çıkıyorum ancak futbol oynayamıyorum' dedi. Daha sonra anlattık Türkye'de her zaman böyle olmadığını ve sonra kaldı. Yani antrenörler durdurmak yerine kazanmak için çıkmalı, hakemler de sertliğe izin vermemeli, görkülerini çalmalı.

"HOCAYA MÜDAHALE ETMEM GEREK"

"12 senedir başkanım. Bir çok hoca ile çalıştım. İyi de ayrıldığım oldu kötü de ayrıldığım oldu. Ama kimse benim hakkımda kötü bir şey söylmedi. Demek ki hocalara müdahale etmemişim. Ama ben kulübüm herşeyinden sorumluysam. Kendi esas düşüncem ise ben burada her şeyden sorumlusuysam, başarı-başarısızlıkta iki noktada da müdahale etmem gerek. Kim olursa olsun. Burası bir kurumdur. Diyebilirsin, şu şu şundan faydalanabilirsin. Gerisi ona kalır. Bazı şeylere müdahale edilebilir. Ben şimdi şunu oynat, şunu oynatma diyebilirim. Şimdi soyunma odasına iniyorum, müdahale etti diyorlar. Mesela idmana gitme amacımız, sizle birlikteyiz. Beraberiz, dikkat edin aman anlamında. Konuşma da yapabiliriz. Milan'da Galliani'yi mesela onların soyunma odasına ben götürdüm. Orada ayıp olmuyor, biz de oluyor. Bunları aşmak lazım, soyunma odasına girip girmemekle hiçbir şey olmaz." dedi.

LUGANO OLAYI

Ben Lugano'nun olayında kaset falan seyretmedim. Saha içinde olaydır, soyunma odasında olanları görmedik. Bunun kararını PFDK verecek. Kasette hiçbir şey gözükmüyor. İlaha Aziz Yıldırım'ınb bağlayıp bir yerlere getirmenin anlanmı uyok. Benim kaset izliecek vaktim yok"

"ARDA'NIN ÜSTÜNE ÇOK GİDİLİYOR"

"Aykut Kocaman'ın istediği oyuncuları şartlara göre alırız. Arda Turan iyi oyuncudur, medya çok üstüne gidİyor. O zaman Arda'yı 15 dakikada ikna ederim dedim. Ama şimdi geçerli değil"

"KOCAMAN TRANSFER İSTERSE OTURUR KONUŞURUZ"

"Aykut Kocaman 'oyuncu transfer edebikliriz demiş. Ocak için durumumuz belli. Kocaman gelip youncu almak istiyorum derse gerekeni yaparız. VCarsa düşünceleri bize daha ulaşmadı. GEklir oturur, konuşuruzç Yerli oyuncu almak, yabancı oyuncu almaktan daha zor. Türkiye'nin en iyi kadrosu Fenerbahçe'dedir. İnşaalh ikinci devre çıkışımız yükselir. Aykut'tan gayet memnunum, bizim çocuğumuzdur. İnşallah uzun yıllar kulübe hizmet edecektir."

PROJELER

"Düzce'deki Topuk Yaylası Tesisleri Mayıs ayında bitecek ve Fenerbahçe Kulübü'nün tüm sporcuları, mücabalakalara burada hazırlanacak. Ayrıca kongre üyeleri de faydalanabilecek. Fenerbahçe Sportif A.Ş., şu anda 1 milyar dolarlık değeri oğlan bir şirket. Fenercell'de iste 260 bin aboneye ulaştık. Ayrıca bu porjeye Almanya'da da başlayacağız. Kombine satışlarında bir dönem 32 bine kadar çıktmıştık. Şu anda 25 bin civarında."

STAD ZEMİNİ


"Her tarafı kapalı olan stadlarda sıkıntı var. Güneş ve rüzgarı istediği için bizim gibi kapalı stadlarda o mümkün olmuyor.(Çimden bahsediyor) Barcelona, Manchester, Hollanda'da Avrupa'nın bir çok kulübünde sistem değişti. Yapay ışık ile çimin kök salmasını sağlıyorsunuz. Onları getirdik ve uyguluyoruz. Bu sene değiştirince bu sene onları kullanmadan yaparız dedik ama olmadı. Şimdi bakımı da durumu da gayet iyi. Bu sene bir geçsin bir kez daha bakacağız. Stadın büyütülmesine ilişkin bir çalışmamız yok. Koltuklar ve stad dışını güzelleştirmekle ilgili çalışmalarımız var"