Kocaeli’nin İzmit ilçesinde evinin çatısında yılan gören bir kişi, itfaiye ekipleriyle birlikte evin çatısını sökerek yılanı aradı.

Akmeşe Köyü Atatürk Mahallesi’ndeki evde yaşayan Yılmaz Acet, eşinin evin çatısından yoğun ses geldiği söylemesi üzerine çatıya çıktı. Çatının kapağını kaldırıp fener yardımıyla çatı arasını kontrol eden Acet, tahta plakaların arasına gizlenmiş bir yılan gördü.

Kocaeli İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplere haber veren Acet, olay yerine gelen itfaiye ekipleri ve yakınlarıyla birlikte çatıya çıkıp ses çıkararak, yılanın dışarı çıkması için çalıştı.

Yılanın çıkmaması üzerine matkap yardımıyla evin eternit çatısını sökerek, çatı arasındaki tahta plakaların altını kontrol eden itfaiye ekipleri ve Acet, yılanı bulamadı.

AA muhabirine açıklama yapan Yılmaz Acet, çatının kapağını kaldırdığında yılan gördüğünü ifade ederek, daha sonra kapağı kapatıp durumu itfaiye ekiplerine bildirdiğini söyledi.

Acet, ”Aradık ama yılanı bulamadık. Arama çalışmalarımız devam edecek. Yılanın eve inme şansı yok. Yılanı gördükten sonra ailem de korktu. Onları İzmit’teki diğer eve göndereceğim” dedi.

Acet’in yakınlarından Metin Ekin de durumun kendisine haber verilmesinin ardından yardım için buraya geldiğini belirterek, yılanı ararken başka tarafa doğru gittiğini görünce korkup indiğini kaydetti.