Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, ilçede yıkımlarına karar verilen pergulelerin yıkımına kendi evinden başladı.
Didim"de şehirleşmenin kötü bir örneği olarak ortaya çıkan kaçak kat ve perguleler sorunuyla ilgili olarak geçtiğimiz aylarda Didim Belediyesi Meclisinde alınan karar çerçevesinde kaçak kat ve standartlara uymayan pergulelerin yıkımına ilişkin olarak hazırlanan yıkım ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılırken, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, yıkım ihalesi yapılmasının ardından evinin üst kısmında yer alan pergulelerle çevrili yapıyı yıktırmaya başladı.
Didim"de bulunan kaçak kat ve pergulelerin yıkımıyla ilgili ihalenin yapıldığını ve 15 Ekim itibariyle yıkımların yapılmaya başlayacağını duyuran Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, yıkımı yapılacak yerlerin içerisinde yer alan ve pergulelerle çevrili katın yıkımını yaptırmaya başladı. İlçede uzun bir süre tartışma konusu haline gelen ve belediye meclisinde konunun görüşülmesinden sonra pergulelerin belli standartlara göre belirlenmesinin ardından, yıkımı yapılacak yerlerin ihalesi de geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. İlçede yaz sezonunun sona ermesine müteakip yıkımların başlayacağı öğrenilirken, yıkımların 15 Ekim itibariyle yapılacağı da öğrenilmesinden sonra yıkımı yapılacak yerlerin arasında olan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu"un perguleyle çevrili yapısı bugün yıkılmaya başlandı. Başkan Yardımcısı Karaoğlu, yıkımı yapılan yerde kendisi de bulunurken, inşaat işçilerinin pergulelerle çevrili alandaki pimapenleri sökmeye başladığı görüldü.
Yıkımla ilgili konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu yaz sezonu öncesinde Akbük yolu üzerinde yer alan yerlerde yıkımların olduğunu kaydederken “Yaz sezonu bitti; yıkım ihalesi yapıldı. Yıkımı yapılacak yerler içerisinde benimde yerim vardı. Yıkılması gerekiyordu. Terzi önce kendi söküğünü dikecek, bizler göz önünde olan kişileriz ve bu tür durumlarda örnek olmalıyız. Vatandaşında gözü bu tür durumlarda bizim üzerimizde oluyor. Vatandaşa çağrımız sağduyulu olmaları, herkese kolay gelsin.”şeklinde konuştu.