murat-uckac.jpgEğitim Bir-Sen Aydın Şubesi Aydın il genelinde 27-30 Eylül tarihleri arasında ilçelerde, Kasım ayı içerisinde de il başkanlığı için yapılacak olan seçimlere hazırlanıyor.

Eğitim Bir-Sen Aydın Şubesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında mevcut yönetimde sendikanın il sekreterliğini ve başkan vekilliğini yapan İsmail Yiğit, Kasım ayı içerisinde yapılacak olan il başkanlığı seçimlerinde il başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 

"8 YILDIR SENDİKANIN İÇERİSİNDEYİM"

Sendikaya giriş döneminden bahsederek sözlerine başlayan Yiğit, "Bundan sekiz yıl önce o zamanki Şube Başkanım Mehmet ŞİRİNKAYA ve şimdiki Şube Başkanım Süleyman Alkoç’un daveti üzerine sendikaya girdim ve sendika üyeliğimin onaylanmasıyla birlikte Germencik İlçe Temsilcisi olarak görevlendirildim. Altı ay sonra yapılan Şube Kongresinde Yönetim Kurulu üyeliği için davet aldıysam da henüz sendikada yeni ve tecrübesiz olmamı gerekçe göstererek Yönetim Kuruluna girmedim fakat Denetleme Kuruluna seçildim. Geçen dönem sendikamızın Denetleme Kurulu Başkanı olarak sendikamıza hizmet ettim. 27 Kasım 2009 tarihinde Başkanımız Süleyman Alkoç’un listesinde Yönetim Kuruluna seçildim ve 4 yıldır sendikamızın İl Sekreteri ve başkan vekili olarak görev yapıyorum. Sekiz yıldır sendikamızda yöneticilik yapıyorum. İlçe Başkanlığından başlayıp Denetleme Kurulu üyeliği ile başkanlığı, İl Sekreteri ile başkan vekilliği yaptım. Sendikamı en iyi şekilde temsil etmeye gayret ettim ve emek harcadım" dedi.

"SENDİKAYI BENİM KADAR İYİ TANIYAN YOKTUR"

Eğitim Bir-Sen sendikasını kendisi kadar iyi tanıyan başka birisinin olmadığını iddia eden Yiğit, "İddia ediyorum bu sendikayı benim kadar tanıyan ikinci bir kişi yoktur. Üyelerimizin pek çoğunu isim isim tanırım. Sendikacılıkta üç şey önemlidir. Temsil, Emek ve Vefa! Her üç kriteri de taşıdığımı düşünüyorum. Aydın’da sendikayı temsilde benim kadar tanınan ve yüreğini ortaya koyan ikinci bir aday çıkmayacağına, sendikamıza tek başına 400’ün üzerinde üye yapan bir ikinci aday bulunmayacağına göre bu görevi hak ettiğimi ve sendikamıza en iyi şekilde hizmet etmeyi sürdüreceğime inanıyorum" şeklinde konuştu.

"AYDIN'DA SENDİKACILIK GEREKEN İSTİKAMET ÜZERİNE GİTMİYOR"

Aydın'da sendikacılıkta sıkıntılar olduğunu dile getiren Yiğit, "Aydın’da sendikacılık olması gereken istikamet üzere gitmiyor. 4 yıldır en az yaptığımız şeyin sendikacılık olduğunu gördüğümde üzülüyorum. Yeni dönemde sendikacılığı olması gereken zemine çekmeyi vaat ediyorum. Katılımcı, üyelerinin ve eğitim paydaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilen, beraberliğimizi pekiştiren, sosyal, ekonomik haklarda yeni kazanımlar sağlayabilen bir anlayışı oluşturacağımıza yürekten inanıyor, tecrübemi en iyi şekilde kullanabileceğimi düşünüyorum. Sendikacılık noktasında bilgi birikimim ve tecrübeli Yönetim Kurulu aday arkadaşlarımla bunu başarabileceğimizi biliyorum. Üye arkadaşlarımızı 27 Eylül Cumartesi günü Nazilli ve Söke’de, 28 Eylül Pazar günü Efeler ve Çine’de, 29 Eylül Pazartesi günü, Buharkent, Didim, Germencik, Köşk, Kuşadası ve Yenipazar’da, 30 Eylül Salı günü ise Bozdoğan, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Kuyucak ve Sultanhisar’da delege ve İlçe Başkanlığı seçimlerine katılmaya ve ekibimize destek olmaya davet ediyorum. İnşallah seçimimiz birliktelik içerisinde, tüm üyelerin birbirini kucakladığı, ülkemize, vatanımıza, eğitim camiamıza en iyi şekilde hizmet etmeyi gaye edinmiş Eğitim-Bir-Sen ailesinin bir demokrasi şenliğine dönüşecektir" diye konuştu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg
img_8022.jpg
img_8029.jpg