Ergenekon sanığı emekli Astsubay Oktay Yıldırım"ın “Siz burada bir yargılama yapıldığını mı zannediyorsunuz” sözleri üzerine sinirlenen Mahkeme Başkanı Köksal Şengün “Yeter... Kapa çeneni” diye bağırdı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi"nde devam eden Ergenekon davasının 99"uncu duruşmasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün ile tutuklu sanık emekli Astsubay Oktay Yıldırım arasında gerginlik yaşandı. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde talepler alınırken Yıldırım söz istedi.

Geçtiğimiz Pazar günü Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Üsteğmen ve aynı zamanda davanın tutuklu sanıklarından emekli Albay Levent Göktaş"ın avukatı olan Serdar Öztürk"ü hatırlatan Yıldırım “Bir vatan kahramanı daha terörist diye tutuklandı. Bir gazisine terörist sıfatını yakıştıran kafa gerçek teröriste ne der bilemiyorum” dedi.

"Sınırı aşıyorsunuz"

Dava savcılarının PKK"lılardan ”romantik devrimci“ diye bahsettiklerini iddia eden Oktay Yıldırım şöyle devam etti: ”Dün gazi bir üsteğmen daha terörist gazi koleksiyonuna eklendi. Terörist iddiası ile gözaltına alındı. Siz savcıların romantik devrimci diye bahsettikleri kişilerle karşılaştınız mı? Belki içinizden karşılaştığınızı söylüyorsunuz. Ancak sanmıyorum. Karşılaşsaydınız iddianameyi kabul etmezdiniz. Gerçi ben burada eserim, esir olduğumu biliyorum. Siz burada bir yargılama yapıldığını mı zannediyorsunuz?”

Bu sözler soğukkanlılığıyla tanınan Mahkeme Başkanı Köksal Şengün"ü sinirlendirdi. Şengün yüksek sesle “Yeter. Sınırı aşıyorsunuz. Dinlemiyorum. Lütfen oturun“ dedi.

Uyarıya aldırış etmeyen Yıldırım, konuşmaya devam edince Şengün bu kez ” Kapa çeneni... Sizin geçtiğiniz yollardan ben 10 kez geçtim. Bana ders vermeyin “ diye bağırdı.

Gerginlik üzerine salondaki jandarmalar kendisine doğru yönelince Oktay Yıldırım konuşmasına son vererek yerine oturdu. Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı yarın saat 09.30"a bıraktı. vatan