İçlerinde ağırlıklı olarak otomotivin de olduğu çeşitli sektörlere kavram ve tasarımlar üreten Hexagon şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve New York Taksi Projesi'nde büyük beğeni toplayıp finale kalan aracı üreten Karsan’ın Yönetim Kurulu Üyesi Jan Nahum, Türk otomobil markasının söylendiği kadar pahalıya mal olmayacağı gibi hükümetin sunduğu vizyonun birden fazla otomobil markası üretebileceğini söyledi.

İHLAS SON DAKİKA - Tofaş’ın dünyada büyük başarı kazanan hafif ticari aracı Doblo’nun da fikir babası olan Jan Nahum, Türkiye’de gelecek 10 yılda muhakkak birden fazla otomobil markası ortaya çıkacağına inandığının altını çizdi. Nahum, kurulacak olan markanın pazara sunacağı modellerin yeni bir ihtiyaca cevap vermesi halinde, dünyanın her yerinde satış sansı olduğunu da dile getirdi.

‘BİR FARK OLUŞTURMALI’

Nahum şöyle konuştu: “Türk otomobilinin mutlaka fark oluşturması gerekir. Yoksa tırnak içinde söylüyorum 'mevcutlara ek olarak bir tane de Türkiye yapmış olur'. Fark oluşturmak için de eksik bir ihtiyacı belirlemek ve bu ihtiyaca cevap verecek ürünle pazara çıkılmalıdır.” Nahum, planlanan aracın rekabet çok yoğun olduğu bir segment için düşünüldüğüne dikkati çekerek, “Eğer rekabet ortamına bir ürün üretiliyorsa bu sadece bir yığın masraf anlamına gelir. Ama böyle bir ürünün başarılı olması ancak henüz tatmin edilmemiş ihtiyaçlara cevap vermeye aday olması halinde mümkündür” dedi.

"KONUT SEKTÖRÜ BİZE ÖRNEK OLMALI"

Nahum’a göre işin ilk adımı hangi sınıfta olacağından çok, nasıl bir konseptte sahip olacağına karar vermekte yatıyor. “İnsanların hayat tarzlarına cevap veren bir ürün oluşturabilmek için o hayat tarzını tespit etmek gerekir” diyen Nahum, “Yeni aile yapısı oluşuyorsa bunun ürüne mutlaka yansıması gerekir. Bu konuda konut sektörünün oluşturduğu ciddi bir başarı var, bu başarı örnek alınmalıdır. Buradaki gözlem, yeni Türk otomobil markası için de üretici fikirler çıkmasını sağlayabilir” dedi

"LASTİĞİ AKÜYÜ YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK"

2.5 milyar Euro’luk yatırım rakamının yüksekliğine de dikkat çeken Jan Nahum, “Söz konusu olan yeni bir marka olsa da, Türkiye’nin bu işe sıfırdan başlaması gerekmiyor” dedi. Türkiye’nin kendini dünyanın her yerinde kanıtlamış ciddi bir yan sanayii olduğuna dikkat çeken Nahum, “Bugün artık bir otomobil yapılacaksa pek çok parçanın nasıl yapılacağını düşünmeye bile gerek yok. Lastiği, tamponu, radyatörü, aküyü ya da bunlara benzer parçaları yeniden keşfetmek gerekmiyor. Üstelik Türkiye’nin çok avantajlı olduğu bir konu var. O da ülkemizde 40 yılı aşkın bir süredir otomobil üretiliyor olması.Türkiye’deki mevcut otomobil fabrikalarından birinin bu işe dahil olması yeni ve Türk markalı ürüne taşınan parça miktarını artıracağı gibi, yatırım maliyetini de ciddi ölçüde düşürür” diye konuştu.
habertürk