Halep'teki sivil savunma yetkilisi Babiris Meşal, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, rejime ya da Rusya'ya ait olduğunu düşündükleri savaş  uçaklarının, muhaliflerin kontrolündeki Haydariyye semtinde Zeytuniye Caddesi ile  Hüllük ve Bustan el-Başa semtlerine ''deprem etkisi'' yaratan bombalarla  saldırdığını söyledi.
 
Saldırıda, Haydariyye'de 17, Hüllük'te 7 ve Bustan el-Başa'da 6  sivilin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin yaralandığını ifade eden Meşal,  ''Ruslar son dönemdeHalep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere 'deprem  etkisi' yaratan bombalarla saldırıyor. Saldırılar sadece sivil yerleşim  alanlarına yapılıyor.'' dedi.
 
'Enkaz altından bir kişi canlı olarak çıkartıldı''
 
Meşal, ''Rus uçaklarının bombaladığı Haydariyye semtinde yıkılan 4  katlı bir binanın enkazları altından uzun uğraşlar sonucunda 31 yaşındaki Yusuf  Hasan'ı canlı olarak çıkartmayı başardık. Kafasına kadar enkaza gömülmüş halde  bulduğumuz Hasan'ı kısıtlı imkanlarla enkaz altından çıkarmayı başardık." diye  konuştu.
 
Rejimin, Halep'te muhalif güçleri kuşattığı bölgelere, 19 Eylül'den bu  yana Rusya ile birlikte artırdığı hava saldırılarında 500'e yakın kişi hayatını  kaybederken bin 600'den fazla kişi yaralandı.