AKP"NİN İstanbul"daki Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi"nin açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son seçimlerde AKP"nin başarısına işaret ederek, “Neden her seçimde daha iyi sonuç alıyoruz. Milletimizle aynı dili konuşuyoruz da ondan. Yerel seçimlerde kendi rekorumuzu kendimiz kıracağız. Bunu sizlerle beraber yapacağız” diye konuştu.

Erdoğan, “Hiçbir siyasi parti bu çapta çalışma yapmıyor, yapmadı, yapmayacak da. Bunu ancak biz yaparız. Örgütlenme ağında başarılıyız. Ama yine de yeterli değil. Örgütlenme yapımızı farklı heyecanla yapmalıyız. Bu farklı heyecan, en ücra köşedeki eve yaptığımız çalışmaları anlatmaktır. Birebir hizmetlerimizi, idaremizi anlatmaktır. Bunu başardığımız gün, gönül rahatlığı ile başardık derim” diye konuştu.

Bazı belediyelerin, beldeye dönüştürüleceğini belirten Erdoğan, yerel yönetimde yeniden yapılanmadan 1 milyon 300 bin kişinin etkileneceğini söyledi. Erdoğan, yapılan çalışmanın söz konusu yerlere yatırım hizmet götürülmesi amaçlı olduğunu ifade etti. Erdoğan, 900"e yakın belediyeyi, belediye olmaktan çıkardıklarını anlatırken, “Nüfusu bin 500"ün altında olan yerler belediye olmuş. Bunların arasında rant amaçlı olan yerler de var. Bazı yerler de var ki; bunların da nüfusları çok yüksek. Buraları da beldeden ilçeye çıkarıyoruz. Çok büyük ilçeler var. Bunları bölerek hizmeti hızlandırmak amacıyla yeni ilçeler kuracağız” dedi.

Erdoğan, yapılan çalışmanın medyada “AKP"nin CHP"nin kalelerini yok etmesi amaçlı” olduğu yönünde yer aldığına işaret ederek, “Bir tane çok satan gazete AK Parti, Halk Partili bir belediyeyi böldü, yeni çalışma yapıyor dedi. Diğer yeri de almayı planlıyor dediler. İnsaf denilen bir şey yok yahu. Ne yapıldığını görmüyorlar” dedi. Erdoğan, belde olacak 900 belediyenin yüzde 56"sının AKP"li olduğunu söyledi.