Yeni yüzü büyük beğeni toplayan parkın içinde ayrıca park ile sahil bandı arasında yenir bir belediye çay bahçesi de yapıldı.
Kuşadası Belediyesi Bayındırlık, Altyapı ve Park-Bahçe birimleri tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında, Güvercinada ile liman arasındaki bölümde eskiyen asfalt kaldırılarak, yerine 8 metre genişliğinde parke taşı döşenmiş, ayrıca kaldırımlar da yenilenerek genişletilmişti. Yol ve kaldırım çalışmaları tamamlanırken, güzergah üzerinde bulunan Güvercinli Park için de proje hazırlanmıştı.
Proje çerçevesinde tamamen yıkılan ve tüm altyapısı elden geçirilen Güvercinli Park’ta yürütülen peyzaj çalışmaları tamamlandı. Çimlendirilen, fiskiyeli havuzlar yapılan ve ağaçlandırılıp, yürüyüş yolları yapılan parkın yeni hali vatandaşların beğenisini kazanırken, açılan park ile deniz arasında konumlandırılan belediye çay bahçesi de hizmete girdi.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Liman ile Güvercinada arasındaki güzergah üzerinde yürüttükleri yol, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarının daha önce tamamlandığına dikkati çekerek, belirterek, “Liman ile Güvercinada arasında kalan bölüm Kuşadası'nın en önemli ve yıllardır ihmal edilen bölgesiydi. Burayı Kuşadası’nın ismine yakışır bir hale getirdik. Yolu parke taşı kapladık, kaldırımları genişleterek, yürüyüş yolu haline getirdik. Ayrıca, daha önce tamamladığımız bu çalışmalara paralel olarak Güvercinli Parkı da tümüyle yeniledik. Bir yandan Kuşadası’na ve ilçemizin turizm yapısına uygun olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında önemli bir parkımızı yeni yüzüyle tamamladık. Diğer yandan orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın sahilde ucuz çay içebilmesi için yeni çay bahçemizi hizmete soktuk. Vatandaşlarımızdan aldığımız çok olumlu tepkiler, ne kadar doğru bir çalışma yaptığımızın göstergesi oldu. Benzer çalışmalarımız devam edecek ve Kuşadası’nı çağdaş bir turizm kentine yakışan yollara ve parklara kavuşturacağız” dedi.