Okul bünyesinde açılan anasınıfına geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Didim Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencisi Kaan Ateş’in adı verildi. 

Aydının Didim İlçesine bağlı Balat Köyü Anasınıfının yenilenmiş hali düzenlenen törenle hizmete açıldı. Anasınıfının tadilat projesi kapsamında Didim Belediyesi, Didim Kent Konseyi, Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubu ve Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu iş birliğiyle ikinci el kermesler düzenlenmiş, yardım yemeği düzenlenerek anasınıfının tadilatı için maddi olanaklar sağlanmıştı. Elde Edilen gelirler neticesinde okulun anasınıfı baştan sonra yenilenerek eğitim öğretime açılırken, düzenleme çalışmalarına emeği geçenlere teşekkür plaketi verilmesi amacıyla Okul bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İngiltere’nin İzmir Başkonsolosu Anthony Willy Buttigieg, İl Genel Meclis Üyesi M. Cahit Kaya, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Balat Köyü Muhtarı Veli Pir, Hayatını kaybeden Kaan Ateş’in Babası Levent Ateş ile annesi Rukiye Ateş, Yabancılar Çalışma Grubu üyeleri, Öğretmenler, Veliler ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen törenin açılışında konuşan Balat İlköğretim Okulu Müdürü Koç Ali Kuruçay konuşmasında Balat anasınıfının tadilatında emeği geçen herkese teşekkür ederken, öğrencilerin yeni ve salıklı ortamlarda eğitim alacağını söyledi. Balat Köyü Muhtarı Veli Pir ise Okullarında duyulan ihtiyaca cevap veren herkese teşekkürlerini sundu.

Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ise Balat Köyüne Kent Konseyinin Okuma kampanyası çerçevesinde ziyaret ettiklerini ve kitap bağışında bulunduklarını söylerken “O zaman yaptığımız ziyarette anasınıfının durumu ortaya çıktı ve burasının da durumu tespit edildi. Daha sonra burayla ilgili başlatılan çalışma kampanyaya dönüştü. Burada farklı şekilde çalışma başlattık.”dedi. Ayyıldız anasınıfının adının Kaan Ateş adı verilmesiyle ilgili de “Okulun adının ise Kaan Ateş ismi verilmesi de önemli; ailesi de burada onlar için de farklı bir durum aynı; Aynı dili değil aynı duyguyu paylaşan insanlar mutlu olur. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz ise 15 yıl öncesinde Aydınla ilgili okuduğu bir makale de Aydın İlinin okul öncesi eğitime verdiği önemi öğrendiğini söylerken “Bugün bu okulda öğrencilerimize güzel hizmet verilecek. Burada emek veren hayırseverlere ve kişilere sonsuz sevgi sunuyorum.”dedi.

“SİZLER ÜLKENİN GELECEĞİSİNİZ
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Eğitimim çocuklar açısında önemine değinirken “Bugün Kent konseyimizin önderlik ettiği Yabancılar masası ile eğitime gönül verenlerin desteğiyle hazırlanan anasınıfının açılışta bulunuyoruz. Her zaman eğitime destek vermeliyiz. Sağlıklı nesiller bu yuvalardan çıkıyor. Biz çocuklara önem veriyoruz. Sizler ülkenin geleceğisiniz but tür çalışmalar devam etmeli; biz de bu anlamda destek olmaya devam edeceğiz.”dedi. Başkan Kamacı Anasınıfının adının Kaan Ateş isminin verilmesinin de önemli olduğunu belirterek “Çocuğumuzun ismi ölümsüleşti burada yüzlerce Kaan yetişecek burada; Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

“BURADA ÇOK SAYIDA İNGİLİZ YAŞIYOR ONLAR SİZLERDEN BİRİ OLDULAR
İngiltere’nin İzmir Başkonsolosu Anthony Willy Buttigieg ise bu tür çalışmaların başlatılmasının önemli olduğunu belirterek “Böle başlatılan çalışmalarda güzel neticeler alındı. Gençlere öğrencilere yardımda bulunuluyor. İngiliz vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Burada çok sayıda İngiliz yaşıyor onlar sizlerden biri oldular güzel çalışmalar yapıyorlar. Bunların sayesinde bu çalışma oldu. Emeği geçenleri kutluyorum.”diye konuştu.

“ARTIK İNGİLİZ VATANDAŞLARIMIZA İLÇEMİZDE YABANCI GÖZÜYLE BAKILMIYOR.”
Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise Didim’de yaşayanların insan sevgisiyle hareket ettiğini belirterek “Baharda önce Nevruz sonra Hıdırellez ve ardından da baharın neşesi olan çocukların anasınıfının bakımının onarımının yapılıp yeni halinde sunulması güzel. İnsan olmak asli unsur; bunun dini dili rengi, ırkı olmaz. Artık İngiliz vatandaşlarımıza ilçemizde yabancı gözüyle bakılmıyor. Bizden biri artık; Didim gönlünden sevgi olan herkesin bir araya geldiği bunun kat ve kat arttığı bir yer. Milletin ırkı dili mezhebi ne olursa olsun insan sevgisi yaşayan herkes elini taşın altını sokuyor bunu bu köyde gördük. Bu okula ismi verilen öğrencimize de Allah rahmet eylesin. Ailesinin acısını paylaşıyoruz. Gencimiz daima gönlümüzde yaşatacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ..”
Konuşmaların ardından Anasınıfının tadilatında emeği geçen Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı’ya, Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubuna, Akbük İngiliz Dayanışma Grubu üyelerine, Chatty Chiks Grup Üyelerine, Vilayetler Hizmet Birliği anaokuluna ve Hayırsevere Yılmaz Çelebi’ye Kaymakam Ersin Emiroğlu teşekkür plaketi ve çiçek verdi. Ayrıca Anasınıfına adı verilen Kaan Ateş’in annesi Rukiye Ateş’e Vilayetler Hizmet Birliği Anaokul Okul Aile Birliği Başkanı Şebnem Tezel tarafından plaket ve çiçek verilirken törende duygusal anlar yaşandı. Törenin ardından İlçe Protokolü tarafından anasınıfının açılışı yapılırken katılan tüm konuklara köy bayanları tarafından yapılan gözleme ve ayran ikramında bulunuldu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gifHaberin videosu...