Bilindiği gibi; Aydın'da geçmişte usulsüz olarak ihaleye çıkarıldığı iddia edilen ve mahkemenin yıkım kararı verdiği Gençlik Caddesi'ndeki 23 adet ikinci el cep telefonu satışı yapılan iş yeri, işyeri sahiplerinin uzun süredir verdiği tüm mücadelelerinin ardından dün Aydın Belediyesi"ne bağlı ekipler tarafından tahliye edildikten sonra, yıkılmıştı. Yıkımın ardından bölge tamamen temizlenerek, aynı yerde bir daha işyeri kurulmasına izin verilmeyeceği duyulmuştu.

Dün işyerlerinin yıkımını önlemek için üzerlerine gaz dökerek ve ellerine kesici aletler alarak direnen işyeri sahipleri, bugün sabah erken saatlerde yeniden yıkılan işyerlerinin bulunduğu yerdeydi. Yıkım esnasında bugünden itibaren bundan 5-6 yıl öncesinde olduğu gibi yeniden seyyar satıcılığa döneceklerini ifade eden işyeri sahipleri, yıkımın yapıldığı bölgeye daha önceden kullandıkları ancak işyeri açmalarının ardında depolara kaldırdıkları seyyar satış tezgahlarıyla geldi. 23 işyeri sahibinden büyük çoğunluğunun bölgede seyyar tezgah açtığı gözlenirken, düne kadar işyerlerinde sergiledikleri cep telefonlarını bugün seyyar tezgahta satışa sundu.

Soğuk havaya rağmen ekmek mücadelelerini sokakta seyyar olarak sürdüreceklerini ifade eden esnaflar, “Bu işyerleri bize Belediye eski Başkanı Hüseyin Aksu zamanında verildi. İlhami Orteki"nde işyerlerinin devamı konusunda bize destek oldu. Özlem Çerçioğlu"da seçimden önce bizi ziyaret ettiğinde, tavuk kümesine benzettiği iş yerlerimizi güzelleştirmemizi istedi. Kendisinin garanti vermesi üzerine bizde büyük masraflar yaparak düzenleme yaptık. Ve dün gelip iş yerlerimizi yıktılar. Bizim polisle aramızda hiçbir sorun yok. O nedenle dün aşırı hiçbir hareket yapmadık. Ama belediye bize bir yer göstermezse, sokakta da olsa ekmek mücadelemizi sürdüreceğiz” dediler.
Dün işyerleri yıkılan cep telefonu satıcılarının bugün aynı yerde seyyar tezgah kurması ile ilgili olarak kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, “Seyyar satışa başlayan işyeri sahiplerine zabıta ekiplerimiz müdahale ediyor. Yıkım yapılan bölgede satış yapılmasına izin vermeyeceğiz. Belediye olarak orada gerekli düzenlemeyi yapacağız. Bu konudaki kararlığımızı sürdüreceğiz” diye konuştu./iha