Haber Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın hazırlayıp sunduğu Basın Kulübü'nün bu haftaki konuşu Türkiye'nin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Abdüllatif Şener. Hakkında son dönemlerde 'yeni bir siyasi oluşumun içerisine girdiği' konuşulan Şener, gazetecilerin sorularını yanıtlıyor...

Abdüllatif Şener: Bireysel bir portre çiziyoruz. Siyasette alternatif bir tarzın ortaya çıkmasını düşünüyorum. Seçmenin siyaset algılamasında siyasetçilerin siyaset yapış tarzında bir değişimin olrtaya çıkması gerektiğini düşünüyorum. Bu açıdan alternatifi anlatmaya çalışıyorum.

Yazgülü Aldoğan: Herkesin farklı bir alternatif aradığı siyasi dönemece geldik. Siz de net birşey söyleyemiyorsunuz. Papatya falı açmaya devam edecek miyiz?

Abdüllatif Şener: Tutarlı birşeyler söylediğimi düşünüyorum. Söylediklerim son aylara özgü değil. 22 Temmuz'dan sonrasına ait olmadığını düşünüyorum. O günden bugüne kadar siyasetin nasıl olması gerektiğiyle ilgili şeyleri ısrarlı bir biçimde tek bir çizgi halinde bugüne dek getirdiğimi düşünüyorum. Ama bugünlerin sorusu bu değil. Ülkenin ihtiyacı olan bir siyaset tarzından söz ettikçe herkes 'bir organizasyon içine girdiniz mi? Yanınızdakiler kim olacak?' diyorlar. Henüz bir organizasyon ortada yok. Bir kısım siyasilerle birlikte bir çalışmalar içinde olduğun söyleniyor. Basında geçen isimlerin hiçbiriyle görüşmüş değilim. Ama artık demek ki birileri birşeyler bekliyor. Buna istinaden 'neredesiniz' diyorlar. Bir siyaset kültürünün yenilenmesi gerektiğini söylüyorum. Yeni siyaset tarzının oluşturulması için çaba harcıyorum. Bu çabalarım devam edecektir."