Aydın Sanayi Odası Toplantı Salonu"nda yapılan toplantıya AYGGK Başkanı Ömer Özkaya, Başkan Yardımcıları Semih Sabuncu, Metin Alp Alpargun ve Aydın"da çalışan gazeteciler katıldı. Toplantıda gazetecilerin girişimcilik ve girişimcilikle ilgili yapılabilecek projeler hakkındaki görüşleri alınırken AYGGK"nın yapacağı projelerle ilgili bilgiler verildi.

AYGGK Başkanı Ömer Özkaya girişimci ruhunu Aydın"a yaymak amacında olduklarını belirterek, “Genç Girişimci Kurulu Türkiye"de 81 ilde bulunuyor. Bunların 78"i aktif halde. Aydın"da ise yaklaşık olarak 1 yıl önce kurulan ancak 2 aydır aktif hale gelen AYGGK, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği"ne (TOBB) bağlı olan bir kuruldur. Kurulumuz Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası, Aydın Ticaret Borsası, Nazilli Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Borsası, Söke Ticaret Odası, Söke Ticaret Borsası, Kuşadası Ticaret Odası ve Didim Ticaret Odası bu 9 odanın yaşları 25 ila 40 arasında olan 30 kurul üyesi ile oluşmaktadır. AYGGK olarak 9 odanın bütçesinden yararlanabiliyoruz ve 30 kurul üyemiz ile Aydın"da hizmet vereceğiz” dedi.

Aydın"ın sahip olduğunu zenginliklerden yeni iş imkanları sağlayacak ve ekonomiyi canlandıracak projeler peşinde olduklarını ifade eden Özkaya, bu kapsamda her vatandaşımızın projelerini gün yüzüne çıkarıp değerlendireceklerini söyledi. Ortaya atılan projelerin büyüklüğü küçüklüğü çok önemli olmadığını kaydeden Özkaya, “Önemli olan proje hayata geçtikten sonra Aydın"a neler kazandıracağıdır. Projeler elimize ulaştıkça Adnan Menderes Üniversitesi"nin de desteğini alarak birlikte projeleri yorumlayacağız. Doğru zaman da doğru projeyi harekete geçirmek için girişimlerimiz olacaktır. Fırsatlar gelip geçicidir. Fırsatları zamanında değerlendirmek çok önemlidir. Örneğin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği"nin başlatmış olduğu ödüllü bir yarışma var. "Bir Fikrin Var mı?" adı ile düzenlenen bu yarışmada ödül değeri 1 trilyon olup, 20 Ekim 2010"da sona erecektir. Biz AYGGK olarak değerlendirdiğimiz projeler arasında en iyi projeyi seçip bu yarışmaya katılmak ve kazanmaktır” şeklinde konuştu.

Daha sonra Aydın"da çalışan basın mensuplarının girişimcilik ve projeler hakkındaki değerlendirmelerine geçilirken, gazeteciler daha çok Aydın"ın sosyal ve ekonomik sorunları üzerinde görüşlerini dile getirdi. Toplantı sonunda AYSO Restoran"da katılımcılara akşam yemeği verildi./iha