Geçtiğimiz Pazar günü evlenen Kaan Akaslan ve Hatice Akaslan Çiftinin mutluluklarına gölge düştü. Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz Salı günü Sedir Kentte bulunan evlerinin kapısını kilitleyerek şehir dışında bulunan akrabalarını ziyarete giden çift, mutlu geçirdikleri ziyaret sonrası evlerine geldiklerinde büyük bir şok yaşadı.

Dün gece saat 02:00 sularında evlerine gelen yeni evli çiftler kapıda bulunan 2 kilidinde söküldüğünü görünce panikledi. Hemen Polisi ve yakınlarını arayan Kaan Akaslan isimli şahıs yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri yeni evli çiftin kapısının kilidinin hırsızlar tarafından tekrar kilitlendiğini görünce hemen bir çilingir çağırıldı. Bu esnada aynı apartmanın karşı dairesinin de kilitlerinin kırıldığını fark eden polis kapının aynı şekilde açılıp kilitlendiğini fark etti. Karşı apartmanda bulunan şahısların öğrenci oldukları ve yaz tatili sebebi ile evlerinde olmadıkları öğrenildi.

Hırsızlık olayının Salı günü öğlen saatlerinde meydana geldiği üzerinde duran polis, Aynı gün Ferahevler Mahallesinde bulunan Babacan Apartmanın da ikamet eden Zeynel Eğik’e ait evinde aynı taktikle açıldığı ihbarını almıştı. Kapıların çelik kapı olmasına rağmen kilitlerinin çok basit bir şekilde açılması ev sahiplerini sitem ettirirken Güvenerek aldıkları Çelik Kapı firmalarına dava açabilecekleri öğrenildi.

HIRSIZLAR ZİYNET EŞYASI VE PARA ARAMIŞ 
Gece 03:00 sularında eve çağırılan çilingir kapıyı hemen açtı ve polis ev sahibi yeni evli çifte evde çalınan eşyalarını tespit etmelerini istedi. Evin birçok odasını dağıtan hırsızlar evde yeni evlenen çiftin değerli ziynet eşyaları ile para aradıkları ortaya çıktı. Neyse ki düğünde takılan para ve altınları bir sarrafa veren evli çift evlerinde sadece Damada ait bir gümüş yüzüğün çalındığını fark etti. Evde bulunan diğer beyaz eşya ve değerli eşyalara donulmadığını fark eden polis, hırsızların bir bez parçası ile dokundukları yerleri silmesine rağmen kapı ve evden parmak izi aldı. Karşı apartmanda bulunan evde kimsenin bulunmaması polisin eve girmesini engellerken ev sahiplerinin bugün içinde Dursunbey’e geleceği öğrenildi.

Polisin incelemesinin ardından çiftin anne ve babalarının evinde kaldıkları öğrenilirken mutlu çiftin mutluluklarına gölge düşüren hırsızlar, Sedir Kentte bulunan kamera sistemine bakılmasının ardından kimliklerinin tespit edilebileceği öğrenilirken, polis soruşturmayı derinlemesine sürdürüyor.

POLİS UYARDI HIRSIZLARA DİKKAT
Ayrıca Dursunbey Emniyet Müdürlüğü özellikle panayırın yaklaştığı bu günlerde bu tür olayların artabileceğini belirterek vatandaşların evlerinde gerekli tedbirleri almalarını istedi. Şüphe duyulan kişileri hemen 155 polis imdat hattına bildirilmesi gerektiğide duyuruldu.