İçişleri Bakanlığı’nın emniyet müdürleri kararnamesi ile Karabük Emniyet Müdürlüğü görevinden Aydın İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Turan Temel, yeni görev yerinde ilk mesaisine başladı. Temel için Aydın Emniyet İl Müdürlüğü binasının önünde resmi tören düzenlenirken; törene merasim mangası, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve emniyet amirleri ile merkez binada görev yapan personel karşıladı. Kendisini karşılamaya gelen emniyet personelleriyle tek tek selamlaşan Temel, daha sonra makamına geçerek mesaisine başladı.
Polis Akademisini tamamladığı 1985 yılından bu yana polis olarak halka hizmet ettiğini açıklayan Ahmet Turan Temel, Aydın’da bulunmaktan ötürü mutlu olduğunu ifade ederek, “Karabük’te 15 ay görev yaptım. Şimdide Ege’nin incilerinden Aydın’a geldim. Burada halkımızdan destek bekliyorum. Bizim en büyük destekçimiz halkımızdır. Halkımızdan destek alamadığımız sürece bizim bir kolumuz kırıktır. Sadece halkımızdan değil, basın mensuplarından da destek bekliyorum” dedi.
Aydın’a hafta sonu geldiğini ve dün Aydın’ı gezdiğini belirten Temel, “İlk göreve başladığımda Didim’de bulundum. Fakat o zamanki Didim ile şimdiki Didim arasında dağlar kadar fark var. Her yer beton yığını olmuş. Aydın’ın sosyal ve demokratik yapısını da inceledim. Burada yaklaşık yüzde 15’lik bir kısım göçmen. Ama burada herkes kaynaşmış durumda” şeklinde konuştu.
Çok fazla konuşmayı sevmediğini dile getiren Ahmet Turan Temel, “Kişinin iştir ayinesi, lafa bakılmaz’ diyerek yapacakları çalışmalarla Aydın’ın huzurlu ortamını daha da huzurlu hale getirmeye çalışacaklarını kaydetti.