İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Aydın Şubesi Söke Temsilciliği ve Makine Mühendisleri Odası (MMO) Aydın Şubesince Söke'deki mimar ve inşaat mühendislerine 'binalarda ısı yalıtımı ve enerji kaybı' konusunda eğitim verildi. 
     İMO Aydın Şubesi Söke Temsilciliği binasında düzenlenen ve üç gün sürecek eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan inşaat mühendisi ve mimarlara sertifika verilecek. 
     İMO Söke Temsilciliği Başkanı Durmuş Ali Altınsoy, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren 'Enerji Kalite Belgesi' olmayan binalara ruhsat verilmeyeceğini belirterek, ''Bu yeni bir konu, mimar ve inşaat mühendislerimiz proje hazırlarken enerji kalite belgesi de istenecek. Biz de bu amaçla Aydın Makine Mühendisleri Odası ile birlikte bu yeni durumun projelere nasıl yansıtılacağı ile ilgili mimar ve mühendis arkadaşlarımızı eğitimden geçiriyoruz. Eğitim üç gün sürecek. Umarım yararlı bir eğitim olur'' dedi. 
     Mimar ve inşaat mühendislerine binalarda enerji performansı yönetmeliği hakkında eğitimi veren MMO Aydın Şube Başkanı Semih Gölcük de, hükümet tarafından AB normlarında bina yapımı için enerji performansı yönetmeliğinin çıkartıldığını anımsatarak, 2018 yılından itibarin enerji kimlik belgesi olmayan binalara ruhsat verilmeyeceğini söyledi. 
     Gölcük, 2018 yılına kadar tüm binaların enerji kimlik belgesi alması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti: 
     ''1 Ocak 2011 tarihinden itibaren yeni ruhsat alınacak binalarda Enerji Kimlik Belgesi (EKB) zorunluluğu yürürlüğe girdi. Burada amaç, enerjinin binalarda verimli kullanıp kullanılmadığını tespit etmektir. Binalarda enerji performansı yönetmeliği iyi bilinmelidir. Isı kayıplarının en aza indirilmesi için bina kabuğunun tadilatı önemli. Zararlı gazlar nedeniyle son yıllarda ozon tabakasındaki delikle birlikte enerji konusu da gündeme geldi. 2000'li yıllarda başlayan bu çalışmalar sonucunda enerji verimliliği kanunu çıktı. Türkiye'nin enerji portföyu belli değil. Bundan dolayı reel rakamlar ortaya çıkarılamıyor. Bu yönetmeliği Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yürütüyor. Tadilat yaparken kabuğu kötü yönde değiştiremezsiniz. Tüm bina projeleri bakanlıkta saklı olacak.''