AYDINPOST HABER SERVİSİ- Mardin Valiliği'nden Aydın'a atanan Vali Ömer Faruk Koçak bugün göreve başladı.

Vilayet önünde daire müdürlerinin karşıladığı Vali Ömer Koçak tek tek gelenler ile tokalaştı. 

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI KATILMADI

Vali Koçak'ın karşılama törenine CHP'li ilçe belediye başkanları katılmazken, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yerine de Evrim Karakoz'un katılması dikkat çekti.

İŞTE VALİ KOÇAK'IN İLK MESAJLARI

-Kamu kaynaklarını etkili kullanacagiz

-Aydınlıların mutlu olmasi için çalışacağız

-Efeler diyarında üzerimize düşeni yapacağız

-Her yerde olacağız.

-Hata yapacağız ama bunlar bilinçli hatalar olmayacak. hataların en aza inmesi için ortak akılla iş yapmaya gayret edeceğiz.

- Temel istişare kaynaklarımızdan biri de basın olacak

-Aydinlılara sağlık mutluluk diliyorum

-Hava sıcaklıkları artacak. Lütfen vatandaşlarımız dikkatli olsun

-Görev yaparken kişisel egomuzla hareket edemeyiz

-Çatışmadan, polemikten kısa vadede insanlar belki memnun olabilir ama orta ve uzun vadede mutlu olamazlar.

Yeni Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak "Aydın’daki görevimiz süresince; Aydın’ı eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, ticaretten turizme, her alanda bir adım daha ileri taşıyabilmek birçok önemli medeniyete ev sahipliği yapan tarih ve kültür şehri Aydın’ımızı hak ettiği şekilde tanıtıp temsil edebilmenin, en kalkınmış iller arasında yer alabilmesi için üzerimize düşeni yapmanın gayreti içinde olacağız. Görev ve sorumluluklarımız, hukuka bağlılık, insan haklarına saygı, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık gibi temel ilkeler çevresinde toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, adil bir yönetim anlayışıyla yerine getireceğiz. Bu çerçevede, kamu hizmetlerini yürütürken vatandaşımızın, huzur refah ve mutluluğunu sağlamak amacıyla, kamu ve özel tüm kesimlerle birlikte çalışacağımızı vurgulamak isterim. Valilik makamını bir makam olmaktan ziyade halkımıza hizmet yeri olarak görüp, hizmet verirken tüm hizmet alanların gözüyle kendimize bakıp bizden istenenleri vermeye gayret edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

 

VALİ KOÇAK'IN TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN