Didim ve Yöresi Engelliler Derneği 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla “Sevgi Gönüllüleri Dayanışma Yemeği” adı altında bir yemek düzenledi.
Didim ve Yöresi Engelliler Derneği 3 Aralık Dünya Özürlüler günü dolayısıyla derneğe katkı sağlamak amacıyla bir yemek düzenledi. Etkinliğe İl Genel Meclis Üyesi M. Cahit Kaya, Didim Turizm Alt yapı Birlik Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Salih Bankoğlu, Didim ve Yöresi Engelliler Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, engelliler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Gecede konuşan Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, “Ülkemiz nüfusunun ne yazık ki yüzde 12"si engelli vatandaşlardan oluşmaktadır. Bu oran, çağı yakalamış ülkelerin çok üstündedir. Yurdumuzda yaklaşık on milyon insanımız zihinsel, bedensel, işitme, görme, spastik otistik vb. engelli konumundadır. Kentimiz özel konumu nedeniyle ülke ortalamasının altındadır. Saptamalarımıza göre 1000"e yakın engellimizle aynı yaşamı paylaşıyoruz. Dört yıldır Didim ve Yöresinde engelsiz bir yaşam için faaliyetlerini sürdüren derneğimiz, yaptığı çalışmalar sonunda 350 engelli vatandaşımıza ulaşabilmiş, bunların 150 kadarını derneğe üye kaydedebilmiştir. Kayıt dışı engellilerimizin bir bölümü kendi yaşamlarını kazanabilecek durumda, bir bölümü de engelliliğini kabullenememiş ya da ailesi tarafından sosyal yaşamın dışında tutulmaya çalışılmaktadır. Biz Sevgi gönüllüleri olarak yaşamın kıyısındaki bu insanlarımızı yaşama katmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Engelli yurttaşlarımızı yaşamın her alanında görmek istiyoruz. Bu yüzden ağırlıklı çalışmalarımız önce yasal haklar konusunda bir bilinç oluşturmak ve hakların kullanılması konusunda onlara yol göstericilik yapmaktır. Onların birleşerek kendi haklarına sahip çıkma ve öz güvenlerini kazanarak bize katılmalarını sağlamak ana hedefimizdir” dedi.
Konuşmanın ardından Didim- Akbük Halk Oyunları Topluluğu Aydın Yöresine ait oyunlar oynadılar. Ardından Didim- Akbük Halk Oyunları Topluluğu ekipleri “Çayda Cıra” oyununu oynadı. Yemek çalınan müzik eşliğinde sürdürülürken, düzenlenen yemek dolayısıyla satılan biletlerden elde edilen gelirle bir adet Akülü tekerlekli sandalye alındığını söyleyen Dernek Başkanı Bedri Altıntaş Akülü arabanın Hanifi Ünsalan adlı engelliye verileceğini belirtti.