Yazar Samim Kocagöz, Söke'de düzenlenen 7. Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri kapsamında anıldı.
Söke'de bu yıl 7.si düzenlenen Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri'ne katılan sanatçılar, yazar Samim Kocagöz'ü ölümünün 17. yılında Hacı Halil Paşa Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlik ve Akçakaya köyündeki mezarı başında düzenlenen törenle andı.
Söke Hacı Halil Paşa Halk Kütüphanesi bahçesinde düzenlenen anma etkinliğinde, yazar Kocagöz'ün yeğeni Ziya Gürel dayısıyla ilgili anılarını anlattı. Etkinlikte Kocagöz'ün dostları yazar Leziz Onaran, Mustafa Şerif Onaran, Abdül Kadir Güler, Ethem Oruç, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna da Samim Kocagöz'ü anma konuşmaları yaptı.
Katılımcılar, kütüphanede onun adını taşıyan ve içerisinde Necati Cumalı'nın kendisine hediye ettiği daktilo ve eserlerinin bulunduğu çalışma odasının ziyaret etmelerinin ardından Akçakaya köyüne geçerek Kocagöz'ü mezarı başında andı. Sanatçılar, toplumcu gerçekçi sanat anlayışı doğrultusunda ürünler veren, hikayelerinde genellikle Ege Bölgesinde yaşayan insanların sorunlarını anlatan yazar Samim Kocagöz'ün mezarına, en ünlü eserinin ismi olan ''Kalpaklılar'' yazılı bir çelenk bıraktı.