Bugün yaşanan süreçle bir fark yok. Eğer bir yere bir yaşam adanacaksa, kendi yaşamımı halkın çıkarları için adamaya hazırım ben. Bedel ödemek gerekirse, hiç endişe etmeyin o bedeli de biz öderiz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı"nın açılışını Gürsel Tekin ile birlikte yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

O mahkemeler kalkacak

13 Haziran"da telefonlarınız dinlenmeyecek bunun sözünü veriyoruz. Kapınızı sabahın köründe polis basmayacak.

13 Haziran"da yargı bağımsız ve tarafsız olacak. Bugün bir parkın açılışını yapıyoruz. Ne diyor Başbakan, “Biz yargıya müdahale etmiyoruz, yargıda bize müdahale etmesin” diyor. 13 Haziran"da yargıyı bağımsız kılacağız.

Özel yetkili mahkemelerin tümünü kaldıracağız. Türkiye"de 12 milyon yoksul insan var. Binlerce çocuk yatağa aç giriyor. Diyarbakır"da bir kadın kardeşimiz sabah çocuklarına kahvaltı veremedi diye intihar ediyor. 13 Haziran"da bu tabloya son vereceğiz. Aile sigortasını uygulayacağız. Kadının hesabına 600 TL yatıracağız. Bunun sözünü veriyoruz.

Projesi olan tek partiyiz

Bize diyorlardı ki CHP"nin projeleri olmaz. Onlar ülkeyi yönetemezler. Projesi olan tek parti var, CHP. Önerileri olan tek parti CHP. Ülkesini düşünen tek parti var, CHP. İnsanı için mücadele eden, özveride bulunan tek parti var,

CHP yani sizin partiniz halkın partisi. Size sözüm var. CHP"yi halkla buluşturacağız. Halkın partisi olacak CHP. Onun için diyoruz yeni CHP. Sizin derdiniz bizim derdimiz olacak. Sizin sorununuz bizim sorunumuz olacak.

Kadına ekonomik güvence

Kadın kardeşlerim unutmasınlar. Size seçme ve seçilme hakkını veren parti CHP"dir. Size siyasal özgürlük getirdi.

Şimdi ikinci özgürlüğe sıra geldi. Her kadına ekonomik güvence getireceğiz. Bir insanın, bir ülkenin ekonomik güvencesi yoksa siyasal özgürlüğü de yoktur. Biz o ekonomik özgürlüğü de siyasal özgürlüğü de sağlayacağız.

Bunların ezberini bozacağız, kimyasını da bozacağız. Bizim hesap vereceğimiz tek topluluk var, halk. Ben yapacağımı yaparım, hesabını da halka veririm. İcazeti kimseden almayacağız, halktan alacağız. Hesabımız emek üzerine, alın teri üzerinedir. Bizim hesabımız budur. Bu ülkeye temiz siyaseti nasıl getireceğiz, göreceksiniz.

Yangından mal kaçırır gibi kanun hükmünde kararname getirip milletin kuyusunu kazdılar. Siyasetçiyi Türkiye"nin en güvenilir adamlarından biri yapmak için yola çıktık. Adres, sırtınızı AK Parti"ye dönecek karşınızda altı oku göreceksiniz. Orada düzgün insanlar var. Halkını düşünenler var.

Siyasette kimse asılmasın

Menderes de idam edildi. Birileri el kaldırdı, indirdi. Biz siyaseten kimse asılmasın diyoruz. Bedel ödenecekse, canla bedel ödenmemeli. O nedenle biz diyoruz ki kokan tuzu bulunduğu ortamdan alacağız. Yargıyı bağımsız kılacağız. Seçim sandıklarına hep beraber sahip çıkacağız. Birisi bize görev vermedi demeyin bana. Hepimiz görevliyiz, yurtseveriz, hepimiz sandıklara sahip çıkacağız.

YGS"de malı götürdüler

Boğazımızdan kestik çocuklarımızı okuttuk. Sınava girince, birileri malı götürüyor. Ne diyor başbakan, çıraklık dönemiydi, kalfalık dönemini geçti, ustalık dönemi geldi. Ustaya bakın, YGS"de yaptığına bakın. Bunların ustalık dönemi malı ince götürmedir. Bunların bir sloganı vardı; "Büyük düşünün." Ne demekti o, büyük götürün. Küçük işleri bunlara yaramıyor. 12 Haziran"da kim büyük götürüyormuş onlara göstereceğiz.

Deniz"le

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı"nı açtı. Kılıçdaroğlu, Deniz Gezmiş heykelinin önünde Gürsel Tekin"le birlikte beyaz güvercin uçurdu. Devrimci hareketin önemli liderlerden, Türk Halk Kurtuluş Ordusu"nun kurucusu Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan"la birlikte 6 Mayıs 1972"de idam edilmişti.

Yeni CHP"liler

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir"deki CHP İstanbul 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi"nin açılışını yaptı. Daha sonra parti otobüsü üzerinden halka seslenen Kılıçdaroğlu, CHP"nin yeni üyelerine rozet taktı.
hürriyet